Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Руйнівниці стереотипів. На Донеччині визначили найуспішніших жінок-поліцейських
Опубліковано 21 вересня 2019 року о 17:08

Сьогодні, 21 вересня, у Маріуполі відбувся перший в Україні фестиваль «Жінки за мир та безпеку». Під час свята діти та дорослі познайомилися з поліціянтками – учасницями конкурсу на кращу історію успіху жінки у поліції, взяли учать в активностях та отримали стильні подарунки. А дівчата-поліцейські довели – вони вміють захистити громадян на рівні з чоловіками.

Захід був присвячений відзначенню Міжнародного дня миру. Свято організоване Головним управлінням Нацполіції в Донецькій області за підтримки Програми розвитку ООН. Відкрив фестиваль ансамбль барабанщиць, серед яких діючі поліціянтки та курсантки Донецького юридичного інституту.

Жителів Маріуполя зустрічали 19 жінок-поліцейських зі всієї Донеччини, які завоювали симпатії жителів своїх міст та пройшли до фіналу конкурсу. Серед них – керівниці великих підрозділів, чемпіонки з силових видів спорту та стрільби, турботливі дружини та матусі. Але головне – усі вони захисниці, які свідомо обрали свій обов’язок «служити та захищати».

Гості спілкувалися з фіналістками, відповідали на питання про них та вигравали призи з символікою фестивалю.

Для дітей працювала арт-майстерня, де малеча розмалювала поліцейські автомобілі, залишивши на знак миру відбитки своїх долоньок. Маленькі відвідувачі також спробували себе у ролі кінної поліції та вчилися дресирувати службових собак.

Учасників та учасниць фестивалю вітали начальниця департаменту кадрового забезпечення Національної поліції України пані генерал поліції третього рангу Оксана Хоменко, начальник поліції Донецької області Микола Семенишин, представник програми ООН із відновлення та розбудови миру Максим Кицюк, ректор ДЮІ МВС України Віктор Бесчастний, представники Консультативної місії ЄС, місцевої влади, громадських організацій, міжнародні партнери.

«Гендерна політика держави та Національної поліції відкриває нові можливості для професійного, кар’єрного росту та розкриття творчого потенціалу жінок. Неважливо, хто став першим - перемогли ви всі, перемогла поліція і наша Україна», - відзначив Микола Семенишин.

Переможницею конкурсу стала начальниця відділу ювенальної превенції поліції Донецької області Катерина Шнейдер, друге місце посіла спецпризначенка, а у минулому розвідниця з позивним «Світлячок». Трійку лідерів замкнула оперуповноважена управління стратегічних розслідувань Валерія Подорожко.

«Улюблена професія не має статі. Завжди була жінка-мама, жінка-кохана, сьогодні додалися жінка-воїн, жінка-побратим. Де б не працювала жінка – вона також герой свого народу», - підкреслила представниця Нацполіції Оксана Хоменко.

Сьогодні у поліції працюють майже 1700 жінок, які документують теракти на лінії розмежування, затримують злочинців, захищають дітей. Кожен третій поліцейський – жінка.

«Ми продемонстрували, що жінка здатна на все заради миру. Наші дівчата можуть керувати, надихати, застосовувати силу, якщо треба. А якщо трапиться біда, наприклад, домашнє насильство, то тут є жінки, які знають про що це і які завжди тебе зрозуміють та захистять», - зазначила Ольга Светлічна, одна з організаторок фестивалю, представниця управління забезпечення прав людини Нацполіції.

Нагадаємо, усі відвідувачі фестивалю можуть взяти участь в інстаграм-конкурсі та виграти смартфон.

 

 

Відділ комунікації поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux