Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оркестру поліції Донеччини – 27 років
Опубліковано 20 грудня 2020 року о 15:13

Вишукана класика, відомі українські композиції, світові хіти естради – виконання різноманітного та складного репертуару поліцейського оркестру вражає та надихає не тільки мешканців України, а й далеко за її межами. Із дня заснування бенду музиканти створюють настрій на святах та супроводжують виступами масові заходи, зараз - підтримують мешканців прифронтових міст регіону та вже третій рік поспіль підкорюють мільйонну публіку в Німеччині.

Історія створення колективу почалася 7 липня 1993 року. Тодішній керівник Управління внутрішніх справ в Донецькій області генерал-лейтенант міліції Станіслав Гавриленко ініціював формування штатного духового оркестру.  Це було інновацією для України.

Серед перших чотирьох музикантів колективу - Юрій Станчев і сьогодні, як і на першій репетиції, грає на тромбоні у складі оркестру. Також чоловік володіє скрипкою,саксофоном,фортепіано,а у перші роки існування інструментальної групи робив для неї аранжування.

«До цього я служив у військовому оркестрі в Німеччині. Повернувшись додому, я був запрошений до колективу. Авжеж, я погодився. Будувати щось«з нуля» було цікаво, а головне, що ми були першими в країні і це надихало», - згадує музикант.

Уже 20 грудня 1993 року духовий оркестр з 12 музикантів дав перший концерт для співробітників управління. Темп, який задали учасники бенду та керівництво, був шалений. За один рік оркестр став естрадним, була придбана звукова апаратура та інструменти, а кількість учасників колективу зросла до 20. Музикальний колектив напрацьовував репертуар та вдосконалював його виконання, виступав не тільки для своїх колег, а й для громадян по всій країні.

З початку збройної агресії у 2014 році поліцейський оркестр, як і інші служби, відновився – з окупованого Донецька вдалося вивезти лише малу частину апаратури та інструментів, тому доводилося грати на своїх особистих.

Зараз у складі ансамблю 19 музикантів та 3 солісти. В їх арсеналі більше 200 музичних композицій – це українські та іноземні популярні пісні, джазові, рокові інструментальні композиції, а також військово-стройовий репертуар для проведення парадів.

Оркестр поліції Донеччини супроводжує виступами всі масові заходи та дарує настрій на святах. Також перед музикантами постало нове непросте завдання, напевно,одне з найемоційніших, яке зворушує до глибини душі, – підтримка мешканців населених пунктів, що знаходяться на лінії зіткнення. Виступ перед публікою, очі якої змінилися через біль і страх, вимагає неймовірної самовіддачі.

«Ніякими словами не можу передати ці емоції, коли бачиш реакцію місцевих мешканців на виступ. Для них це велике свято, бо позаду… у кількох метрах - розбиті будинки і двори і стрілянина…», - розказує керівник оркестру ГУНП в Донецькій області Віктор Лебедєв.

Диригент працює в музичному колективі з 2018 року. Саме в цьому році оркестр побував у різних куточках країни, об’єднав Схід і Захід, а також гідно представив Україну на музичному фестивалі в Європі та отримав світове визнання.

Уже третій рік поспіль артисти оркестру поліції Донеччини разом із колегами з Хмельницької і Сумської областей беруть участь у Міжнародному фестивалі військової музики MUSIKPARADE. Цього року музиканти виступили зі своїм шоу в декількох містах Німеччини та отримали теплий прийом європейських глядачів. На грандіозному заході музиканти виконували військові марші, композиції легендарних рок-груп, але основою репертуару артистів стали українські пісні.

Відтак, 27 років тому оркестр поліції Донеччини став першим музичним колективом у системі МВС. Сьогодні музиканти активно розвиваються, створюють нові музичні шедеври та набувають визнання далеко за межами рідної країни.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux