Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Перша лінія вогню – Лиман. Поліцейські Донеччини щодня рятують життя цивільних громадян
Опубліковано 30 квітня 2022 року о 11:40

В очах смуток та надія, сльози від відчаю та біль –  це бачиш на кожному обличчі мешканця Лиману, ще одне місто на Донеччині, яке потерпає від знищуючих снарядів російських окупантів. З кожним днем все щільніше відчувається гуманітарна катастрофа. Поліцейські разом з військовою адміністрацією та волонтерами щодня організовують евакуацію людей до більш безпечних населених пунктів, розвозять їжу та воду тим, хто ще залишився.

Ситуація в місті складна. Російські війська нещадно вбивають та калічать людей, цілеспрямовано б’ють по житловим кварталам та руйнують інфраструктуру. Днями окупанти нанесли авіаудар по місту, щодня обстрілюють касетними снарядами та реактивною артилерією.

Українські військові стримують ворога на позиціях, проте залишатися в місті вкрай небезпечно.

Щодня поліцейські організовують евакуацію цивільних громадян, допомагають людям з інвалідністю дістатися до автобусів та пунктів збору. Якщо місця в евакуаційному транспорті не вистачає, правоохоронці не залишають людей на вулиці, а домовляються про додатковий транспорт або вивозять людей на службовому. Так, начальник поліції Лиману Ігор Угнівенко у співпраці з волонтерами влаштував для мешканців додатковий евакуаційний рейс, аби якомога більше людей якнайшвидше опинилися у безпеці.

Цього разу за сприянням ОДА вдалося врятувати 83 людини, 28 з яких діти та дві людини з інвалідністю. Люди тимчасово залишають будинки та обирають безпеку, повністю покладаються на поліцейських.

Також по допомогу до правоохоронців звернулася місцева мешканка Ніна Олексіївна. Жінка та її літня родичка з інвалідністю залишилися самі у різних районах міста та не мали змоги дістатися одна до одної. Поліцейські перевезли жінку, яка не може ходити,  до Ніни Олексіївни та вже незабаром обох мешканок буде евакуйовано у більш безпечний населений пункт.

Окрім того, щодня поліцейські адресно розвозять людям їжу та питну воду, збирають списки про необхідні продуктові набори. Зазвичай мешканці просять привезти готову до вживання їжу. Гуманітарна допомога також надається людям, які укриваються від ворожого вогню у бомбосховищах.

Шановні громадяни, ситуація у місті може змінитися у будь-який день. Зараз потрібно подумати про себе та про тих, хто вас захищає. З міста потрібно тимчасово виїхати, доки не буде безпечно.  Українські військові покладають усі сили, аби врятувати вас та відбити ворога.

Разом ми переможемо!

 
Відділ комунікації поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux