Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Перші результати добровільного роззброєння: мешканці Донеччини відмовилися від зберігання 173 одиниць зброї
Опубліковано 17 жовтня 2018 року о 16:38

З 1 жовтня стартував місячник добровільної здачі зброї. У рамках превентивних заходів громадяни принесли до поліції міни, гранати, рушниці та набої. Відповідно до ч.3 ст.263 Кримінального кодексу України усі вони будуть звільнені від відповідальності. Операція триватиме до 31 жовтня.

Мета заходів - припинити незаконний обіг зброї, як на території Донецької області, так і попередити її виток за межі регіону, аби не допустити загибелі та травматизму при поводженні з небезпечними предметами.

Аби привернути увагу громадськості та нагадати про те, що предмети війни – не сувеніри, а лихо, було розгорнуто інформаційну кампанію. За даними поліції Донеччини лише за 2018 рік від необережного поводження з вибухонебезпечними знахідками загинуло 4 особи, поранено 18, з них 7 – діти.

Відтак, трохи більше, ніж за два тижні мешканці здали до поліції 173 одиниці зброї, з яких 27 – раніше незареєстрованих.

Люди відмовились від зберігання 11 одиниць мисливської нарізної зброї та 88 одиниць – мисливської гладкоствольної. Крім того, вже не накоять лиха 4 міни та 6 гранат.

Наприклад, у Слов’янську 50-річна мешканка знайшла мішок з небезпечним начинням серед будівельного сміття у зруйнованому гаражі. Серед зброї була й з арсеналу бойовиків.

А у Костянтинівці чоловік 1984 року народження під час риболовлі знайшов у кущах мисливську рушницю «ІЖ» та одразу зателефонував на «102».

Заходи щодо припинення нелегального обігу зброї, боєприпасів та вибухівки тривають.

У будь-який час жителі Донеччини можуть добровільно здати небезпечні предмети, що зберігаються незаконно, до поліції. Це дає право бути звільненим від кримінальної відповідальності, відповідно до ст.263 Кримінального кодексу України, яка передбачає позбавлення волі від 3 до 7 років за носіння, зберігання, придбання, передачу чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу.

Нагадуємо, при цьому мисливську зброю, володіння якою не заборонено законом, можна оформити в особисту власність.

Зі всіма питаннями звертайтеся до підрозділів дозвільної системи або органів поліції за місцем мешкання.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux