Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
П’ять років оборони! Сьогодні своє професійно свято відзначають бійці роти поліції особливого призначення
Опубліковано 04 грудня 2022 року о 11:56

РПОП було засновано 4 грудня 2017 року. Вже п’ять років бійці підрозділу розкривають резонансні злочини та затримують злочинців. Захищають людей і надають допомогу населенню. Беруть участь у спецопераціях та боронять Донеччину ціною власного життя.

П’ять років підрозділ несе службу на лінії зіткнення та виконує бойові завдання. З початку повномасштабного вторгнення росії на територію України у бійців з’явилися нові виклики.

У блокадному Маріуполі спецпризначенці першими сформувалися у групи швидкого реагування, аби надавати допомогу населенню. Правоохоронці розвозили по бомбосховащим продукти харчування, теплий одяг та ковдри. Евакуювали людей та надавали допомогу пораненим. Найбільшу рятувальну операцію бійці підрозділу провели коли окупанти скинули авіабомбу на пологовий будинок. Окрім надання допомоги мирному населенню поліцейські встановлювали та затримували корегувальників. Правоохоронці були вірні присязі і виконували свій професійний обов’язок до останньої можливості. Одного із спецпризначенців було поранено під час евакуації, інший – загинув, залишившись захищати місто у складі полку «Азов».

Анатолій Дякуч з позивним «Кіпіш» був у складі роти з першого дня її створення. З початком повномасштабної війни в Україні старший сержант поліції знав, що залишиться захищати мешканців і рідний Маріуполь до самої перемоги. Правоохоронець під обстрілами, не шкодуючи власного життя та здоров’я, допомагав людям. Наприкінці квітня бої за місто перемістилися до території металургійного заводу «Азовсталь». Щодня бійці приймали нерівний бій. Попри ворожу авіацію, багатотонні бомби та корабельну артилерію, захисники стали щитом для вільного українського міста, виконуючи бойові завдання. Одне з них для Кіпіша стало останнім. Правоохоронець був командиром загону, його воєнні навички не раз рятували побратимів, а стратегічні накази - знищували ворога. В останньому бою, 4 травня, чоловік проявив крайню мужність і героїзм, ліквідуючи противника. Анатолій Дячук загинув у свої 39. Він до кінця життя залишився вірним собі та Присязі і врятував сотні українців ціною власного життя. Вічна пам’ять герою!

Наразі правоохоронці залучаються до несення служби на деокупованих територіях та в зоні бойових дій. Приймають участь у відпрацюваннях, беруть участь у контрдиверсійних і стабілізаційних заходах, займаються виявленням колаборантів. На броньованих автомобілях правоохоронці евакуюють людей та дітей. Доставляють гуманітарну допомогу і супроводжують соціальні виплати для населення.

Щодня бійці РПОПу, в екіпіровці та засобах індивідуального захисту, заступають на патрулювання населених пунктів в повній бойовій готовності. Правоохоронці готові виїхати в будь-яку точку регіону та надавати допомогу громадянам в режимі 24 на 7.

Шановні спецпризначенці, кожного дня ви протистоїте криміналу та адміністративним правопорушенням задля захисту наших громадян, оперативно реагуєте та розкриваєте злочини у сфері наркообігу. Бажаємо вам успішних операцій, безпечної служби та надійних побратимів для досягнення перемоги та миру в Україні!


Відділ комунікації поліції

Донецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux