Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
П’ять сестер і Богданчик. «Білі Янголи» евакуювали з Нью-Йорка багатодітну родину
Опубліковано 18 квітня 2023 року о 14:25

У сім’ї виховується шестеро дітей віком від 3 до 19 років. Щодня малеча здригалась від вибухів, а після того, як російські снаряди влучили в сусідні будинки, матір попросила екстрену евакуацію. Врятувати дітлахів допоміг спецекіпаж «Білий Янгол», а влада підготувала для родини житло в Черкаській області. Щоб діти не сумували в дорозі, поліцейські привезли їм подарунки та повітряні кульки.

Селище Нью-Йорк Торецької громади нещадно обстрілюють окупанти – ракетами, важкою артилерією, реактивними системами залпового вогню. Під час одного з недавніх ударів було пошкоджено понад 20 житлових будинків. У населеному пункті залишається ще багато дітей, які живуть під загрозою загибелі.

«Були сильні прильоти неподалік, діти дуже боялися. Ми вирішили їх рятувати, - розповідає мама Ольга. – У нас на вулицю не вийдеш, небезпечно, садки всі зачинені, розвитку немає – тільки вдома сидимо».

Сховатися від обстрілів родині немає де. Коли ставало гучно, старша сестра заводила молодших до будинку. «У нас діти - на першому місці, - каже вона, - Ми не хочемо, щоб наша сім’я постраждала так, як інші люди».

«Білі Янголи» евакуювали матір та всіх її дітей: 19-річну Валентину, 14-річну Віку, близнючок Поліну та Ангеліну, яким по 5 років, чотирирічну Альону та найменшого – трирічного Богданчика.

Із зони бойових дій малечу вивезли безпечно та з комфортом. Поліцейські потурбувалися, щоб процес вимушеного переїзду залишився в пам’яті дітей як приємна мандрівка, та подарували молодшим коробку з іграшками та іншою дитячою «радістю». Дорогою дівчатка та наймолодший чоловік в родині малювали та просили правоохоронців надути кульки.

За допомогою військової адміністрації родина прямує до Черкащини, де на них чекає житло. «Білі Янголи» надали людям також контакти волонтерських хабів та інших центрів для ВПО.

«Діти не повинні бути на війні. Вони мають перебувати у безпечному середовищі. Тому робимо все, що від нас залежить, аби в гарячих зонах не залишилося жодної дитини», - зазначає учасник евакуаційної групи «Білий Янгол» Павло Дяченко.


Відділ комунікації поліції

Донецької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux