Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Під прицілом ворожого бомбардувальника. Поліцейські, ризикуючи життям, евакуюють мешканців Сіверська
Опубліковано 24 серпня 2022 року о 16:36

Людей вивозять на броньованому транспорті, кожен виїзд – смертельна небезпека.  Російська армія щодня скидає на місто понад 200 снарядів, а нещодавно евакуаційне авто ледь не потрапило від вогонь ворожої авіації. Цього разу бахмутські «янголи» доставили до безпечного місця літніх людей та жінку з чотирирічною донечкою.

Бахмутський район і, зокрема, Сіверськ – одна з найгарячіших точок  України.  Попри це, тут продовжують працювати правоохоронці. Разом із представниками Бахмутської райдержадміністрації та Сіверської військової адміністрації організують евакуацію і привозять гуманітарні  вантажі. Без цієї допомоги громадянам у зоні бойових дій не вижити.

Евакуйованих доставляють до Дніпра та Івано-Франківської області. Зараз у Сіверській громаді залишається близько 2 тисяч громадян. Люди виїжджають, бо їхні будинки є мішенями рашистів і залишатися в них небезпечно.

«Прилетіла ракета, влупила в будинок, а наші, сусідні, вибуховою хвилею зруйнувало. Касетами так б’ють, що носа не висунеш. Ми покладаємося на ЗСУ, що ворог сюди далі не пройде», - каже місцевий житель.

На в’їзді в місто – розстріляні росіянами згорілі цивільні авто. В одному з них загинула ціла сім’я з дітьми, що намагалася втекти від війни.  Окупанти вдарили по машині з танка.

Безпечно здолати шлях мешканцям допомагають двоє найдосвідченіших та безстрашних кермувальників – поліцейський-водій Віталій Корабельников і співробітник відділу реагування патрульної поліції Олександр Шилков. За словами місцевих, вони завжди готові їхати хоч у пекло заради порятунку людей.

Так, в один з евакуаційних рейсів просто над поліцейським авто опинився ворожий літак.

«Їхали за людьми, і раптом просто над головою заходить російський літак, усього метрах в 25 над землею. Ми зрозуміли, що все, нам кінець. Проте виявилося, що він щойно  «відстрілявся» - скинув ракети на житловий сектор… Поспішили на місце, бо там люди потребували невідкладної допомоги», - розповів начальник Бахмутського райвідділу поліції Дмитро Приступин.

 
Відділ комунікації поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux