Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Під прицілом ворожого дрону: поліцейські та волонтери евакуювали з Бахмута родину
Опубліковано 21 листопада 2022 року о 17:29

Батька та доньку правоохоронці забрали з вулиці, по якій проходить лінія фронту. Чоловік мав поранення та потребував медичної допомоги. Відстань до евакуаційного авто долали бігом, бо над головою з’явилися російські БПЛА та розпочався обстріл житлового сектору.

Останніми днями ворог безперервно атакує Бахмут. У місті залишаються люди, і досить часто поліція та волонтери, ризикуючи життям, під снарядами дістають місцевих з темних підвалів.

“Хлопці, там, щоб ви розуміли, вже росіяни», - говорить один з учасників рятівного екіпажу та вказує рукою на близькість небезпечного напрямку.

Утім, це не зупиняє людей у броньованій машині, поліцейських і міжнародних волонтерів, які приїхали рятувати жителів. У підвалі одного з будинків приватного сектору правоохоронці виявили чоловіка та дівчинку. Батько розповів, що його донька вже повнолітня, а сам він має поранення, яке отримав раніше. Чому зволікали з від’їздом? Як живуть в нелюдських умовах без світла й тепла? На всі ці питання часу не було. Нетривалі вмовляння, вагомі аргументи, швидкі збори документів та основних речей, і ось, родина вже готова сісти в авто. Однак на заваді стала поява ворожого дрону та вибухи, що тут майже не припиняються.

Завдяки швидким та злагодженим діям поліцейських і волонтерів батько, донька, інші мешканці небезпечного району та навіть пес були врятовані. Всіх доставили до Покровської громади, а далі - евакуаційним потягом у більш безпечні регіони.

Підбиваючи підсумки евакуації, інспектор з комунікації Бахмутського райвідділу поліції Павло Дяченко розповів, що до очільника поліції Бахмута звернулись волонтери з проханням про допомогу в евакуації родини. Сім’я живе в приватному секторі безпосередньо біля лінії бойових дій. Евакуація відбулася успішно, ніхто не постраждав.

В області залишається 500 538 осіб, проте повністю безпечних місць зараз на Донеччині немає. Тож поліція закликає жителів не доводити безпекову ситуацію до екстремальної та вчасно евакуюватися.


Відділ комунікації поліції

Донецької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux