Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Погода така прекрасна і повітря таке свіже», - 7-річна Ганна з Бахмута нарешті радіє сонечку
Опубліковано 09 лютого 2023 року о 14:00

Пів року дівчинка не бачила світла, не гуляла містом та не гралася з однолітками. Підвал перетворився для Ганни на дім та вулицю одночасно. Поліцейські не могли залишитись осторонь подальшої долі дитини. Знайшовши для родини житло у Покровському районі, «Білі Янголи» на чолі з керівником поліції Донеччини Русланом Осипенком здійснили довгоочікувану евакуацію підшефної сім’ї.

Кожного дня російські війська перетворюють Бахмут на руїни. Постійні обстріли та відсутність комунікацій – вже звичні умови існування для містян. Правоохоронці докладають максимум зусиль, аби надати цивільним допомогу та евакуювати до більш безпечних територій. Найголовнішим завданням для поліцейських є евакуація дітей.

7-річна Ганна, її мама та дідусь близько шести місяців мешкали в підвалі багатоповерхівки. Весь цей час правоохоронці переконували родину виїхати, але мати дівчинки не погоджувалась. Дорослих такі умови проживання влаштовували та вони не хотіли покидати рідне місто. Тим часом страждала дитина. Поліцейські почали опікуватись долею Ганни та взяли шефство над її сім’єю. Аби розрадити дівчинку «Білі Янголи» кожного разу приїжджали до неї з подарунками: розмальовками, олівцями, іграшками, одягом та солодощами.

Зараз весь підвал, в якому проживає родина, прикрашений малюнками. Саме через них дівчинка передає емоції, які відчуває. Неодноразово Ганна дарували свої малюнки «янголам», бо вони – її єдині друзі. А справжні друзі в біді не кидають. Розуміючи, що підвал не краще місце для дитини та дорослих, поліцейські Донеччини почали шукати для родини житло, аби вивезти їх у безпечне місце.

Завдяки військовій адміністрації Покровська для сім’ї знайшли тимчасову безоплатну квартиру у Покровському районі і «білі янголи», нарешті, вирушили за родиною. Керував евакуацією начальник поліції Донеччини Руслан Осипенко.

Коли поліцейські прибули до укриття, де проживала родина, там був тільки дідусь. З’ясувалось, що жінка злякалась і разом з донькою пішла з підвалу. Поліцейські вирушили на їх пошуки та через кілька годин знайшли їх у місцевому «пункті незламності». «Янголам» довелося застосувати безліч психологічних прийомів, аби переконати мати дівчинки виїхати з міста. Врешті, їм це вдалося.

«Ганна дуже світла, чуйна, добра та балакуча дівчинки. За 5 хвилин вона може розповісти тобі про все на світі. Ганнуся нас завжди надихала та заряджала позитивом, навіть у такі складні часи. Тому ми не могли залишитись осторонь її долі і зробили все можливе, аби дівчинка жила у безпеці», - каже поліцейський екіпажу «Білий Янгол» Павло Дяченко.

Правоохоронці допомогли родині зібрати речі, підігнали броньоване авто, погрузили всіх до машини та доставили до нового місця проживання. Дорогою дівчинку відволікав чотирилапий помічник поліцейських – такса Рем.

«Сьогодні такий день чудовий, сонячний і, навіть, не було «бабахів». Це, мабуть, Боженька допоміг та мої поліцейські «янголи». Тепер в нас все будете добре і я, нарешті, здійсню свої мрію – піду на танці», - каже 7-річна Ганна.

Наразі родини вже перебуває у безпеці, у своєму тимчасовому помешканні. Тут вони зможуть прийти до тями та перепочити. Надалі сім’я вирішуватиме куди їхати далі, а поліцейські слідкуватимуть за їх подальшою долею.


Відділ комунікації поліції

Донецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux