Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Покровським школярам розповіли про підготовку та роботу в поліції
Опубліковано 29 січня 2019 року о 12:12

Зустріч з дітьми була організована інспекторами ювенальної превенції Покровського відділу поліції та курсантами вищих навчальних закладів системи МВС. Поспілкуватися з правоохоронцями, як нинішніми, так і майбутніми, мали змогу старшокласники двох покровських шкіл.

В рамках профорієнтаційної роботи працівники поліції часто зустрічаються зі старшокласниками місцевих шкіл. На цей раз до традиційної розмови долучилися курсанти профільних вишів – Харківського національного університету внутрішніх справ та Київської національної академії внутрішніх справ. Учорашнім випускникам, а наразі – курсантам, ще пам‘ятні власні пошуки свого місця у житті та переживання щодо вибору майбутньої професії. Але, вони легко знайшли спільну мову із старшокласниками, і на власному прикладі розповіли, що стало вирішальним у їхньому виборі професії.

«Ще у школі, коли ми стояли перед вибором життєвого шляху, нам розповідали про безліч хороших професій. Але з-поміж усього різноманіття я обрала одну, на мій погляд, найважливішу – професію поліцейського. Передбачаю, що у майбутньому буде нелегко - постійний брак часу для особистого життя, затримки допізна на роботі. Та попри всі складнощі, я впевнена, що обрала дійсно професію за покликом душі. Я прагну присвятити себе захисту спокою і порядку в нашій країні, бути дійсно корисною людям», - зауважила курсант 2 курсу НАВС Олеся Чурсіна.

Потім розмова перейшла на іншу тему, а саме про виші, які готують фахівців-поліцейських: слідчих, оперуповноважених, експертів тощо; про умови вступу; які спеціальності пропонуються до опанування; умови навчання та проживання і т.д. Про все це учням 11 класів ЗОШ №3 та №12 розповіла інспектор ювенальної превенції Покровського відділу поліції Яна Смага.

Загалом, бесіда видалася цікавою, пізнавальною та невимушеною. «Гості в погонах» подякували підліткам за увагу та порадили у разі виникнення будь-яких питань звертатися до них за допомогою. І запевнили: поліція завжди прийде на допомогу тим, хто цього потребує.

Покровський відділ поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux