Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Донеччини блокують схеми нелегального постачання алкоголю в область. Топ маскувань
Опубліковано 28 лютого 2023 року о 15:31

Організатори підпільної торгівлі спиртними напоями вигадують безліч способів провезення товару, проте без успіху. З початку року поліція вилучила незаконного алкоголю на 7 мільйонів гривень. Найпопулярнішим прийомом порушників стало маскування забороненого вантажу сіном. А днями правоохоронці виявили горілку у пляшках з-під питної води. 

Поліцейські контролюють заборону на ввезення та реалізацію спиртної продукції, яка діє в регіоні у період воєнного стану. Найбільше алкоголю вилучають на блокпостах. Поліція ретельно перевіряє автотранспорт з метою виявлення правопорушників, які під час війни наживаються на нелегальній торгівлі. Часто водії ховають спиртовмісний вантаж серед продуктів, овочів, але лідером у маскуванні стало сіно. І хоча цей спосіб поліції вже відомий, зловмисники все одно його використовують.

Так, на в’їзді в Донеччину поліцейські зупинили вантажівку з великою партією алкогольних виробів, які були приховані за палетами з сіном. Вилучено понад 850 ящиків з горілкою, коньяком, пивом тощо. Загальна кількість вилученого сягає 9700 літрів. Встановлено, що перевізник погодився доставити товар з Дніпропетровської області за грошову винагороду. Річ у тім, що всіх, хто перевозить алкоголь, поліція фіксує, тому торгівці намагаються залучити «нові обличчя». Проте ця схема також не спрацювала. Факт зареєстровано, правоохоронці з’ясовують всі обставини.

Ще один обман поліцейські розкрили під час перевірки фури з питною водою. У частині баклажок воду було замінено горілкою. Поліція вилучила 172 шестилітрових пляшки, загальний об’єм алкогольної продукції – понад 1000 літрів. Вантаж призначався для одного з ТОВ Краматорська. За незаконне транспортування підакцизних товарів з метою збуту відкрито кримінальне провадження (ч.1 ст. 204 КК України).

Обидва факти задокументовано співробітниками Маріупольського райуправління поліції, які продовжують нести службу на території області.

З початку 2023 року підрозділами поліції Донеччини вилучено понад 62,6 тисяч літрів спиртних напоїв вартістю 7 мільйонів гривень.

Заходи з протидії підпільній торгівлі спиртними напоями тривають. У них задіяні оперативні та превентивні служби, в тому числі групи реагування патрульної поліції, що перекривають шляхи, якими порушники рухаються в обхід блокпостів. Крім того, правоохоронці співпрацюють з поштовими сервісами, які заборонили приймати посилки з алкоголем.

Відділ комунікації поліції

Донецької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux