Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Лимана спільно з волонтерами врятували двох дітей, які осиротіли через російську агресію
Опубліковано 28 жовтня 2022 року о 14:20

Батька дітей вбив ворожий снаряд, який розірвався на приватному подвір’ї. У цей момент братик і сестричка були в будинку та дивом залишилися живі. Правоохоронці, волонтери та госпітальєри вивезли дітей з-під обстрілів. Наразі 9-річний Андрій та 10-річна Оля перебувають у безпечному місці, їх забрала рідна тітка.

Сім’я мешкала в селі Торське Лиманської громади. Населений пункт майже щодня потерпає від ударів окупантів. Поліцейські регулярно приїжджали до родини з проханням евакуюватися, останнього разу – тиждень тому, але батько категорично відмовлявся.

«Волонтери пропонували главі сім’ї житло і навіть роботу в іншому регіоні України. Також ми пообіцяли, що діти будуть проживати і навчатися в комфортних умовах. Але чоловік написав нам офіційну відмову. А ввечері зателефонували місцеві мешканці та повідомили, що батька родини не стало», - каже т. в. о. начальника відділу поліції №3 (Лиман) Ігор Угнівенко.

Окупанти відкрили вогонь по селу. Один зі снарядів прилетів на подвір’я будинку, де мешкала родина. Батька, який був надворі, зачепило осколками. Від отриманих травм 51-річний чоловік загинув на місці. Діти не постраждали, бо в цей момент перебували в оселі.

«До нас у двір потрапив снаряд. Тато в цей час був на вулиці, він саме збирався зайти до будинку, але не встиг, його вбило. Ми дуже злякалися і сховалися», - розповідає 9-річний Андрій.

Мати дітей померла 4 роки тому. Тато виховував їх сам. Після трагедії Андрійка та 10-річну Олю забрали до себе сусіди та подзвонили в поліцію з проханням про допомогу.

Правоохоронці організували евакуаційний рейс і разом з волонтерами та госпітальєрами вирушили за братиком та сестричкою. Андрійко одразу погодився їхати, а Оля дуже боялася, що їх відвезуть до дитячого будинку.

«Ми раніше вже приїжджали до цих дітлахів, вони нас знали. Тому вдалося заспокоїти дівчинку та вмовити її поїхати разом з братом до більш безпечного місця», - розповідає дільничний офіцер поліції Артем Медєнцев.

Рятівники виїхали двома машинами. В одній везли дітей, в іншій – труп батька, аби не травмувати малечу. Пізніше волонтери повернулися за речами Андрія та Олі.

Наразі діти перебувають у Покровському районі, їх забрала до себе рідна тітка. У жінки також є дитина, тому ювенальні поліцейські запропонували родині евакуюватися, оскільки на Донеччині зараз небезпечно, а діти вже і так пережили достатньо горя. Зараз соцслужби підшукують для сім’ї житло у більш безпечному регіоні країни.

На жаль, випадки, коли діти залишаються сиротами через російську агресію, непоодинокі. Декілька днів тому правоохоронці Бахмута врятували хлопчика, батьків якого вбив російський снаряд.

Поліцейські не залишають дітей наодинці з бідою і намагаються зробити все необхідне, аби вони були у безпеці. Співробітники поліції знаходять родичів дітей або ж намагаються зробити життя малечі максимально комфортним у людей, які готові їх прихистити. Однак рідних батьків замінити ніхто не в змозі. Тому правоохоронці вкотре закликають родини з дітьми евакуюватися, адже тільки вчасна евакуація рятує життя!


Відділ комунікації поліції

Донецької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux