Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Донеччини посилюють безпеку на дорогах у святкові дні
Опубліковано 30 грудня 2021 року о 12:50

Робота поліції спрямована на запобігання ДТП і допомогу водіям за складних погодних умов. Правоохоронці закликають водіїв і пішоходів до неухильного дотримання Правил дорожнього руху.

Від початку грудня на дорогах Донеччини сталося 652 дорожньо-транспортні пригоди, у 99 з них постраждали люди. 853 людини було травмовано, 103 – загинули.

Складні погодні умови та недотримання правил дорожнього руху є загальними причинами дорожніх аварій.

За даними Гідрометцентру, найближчими днями в регіоні очікуються опади у вигляді снігу та дощу, на дорогах – ожеледиця, що може ускладнити рух транспорту.

Автодороги постійно патрулюють до 44 груп реагування поліції. Правоохоронці цілодобово забезпечують безпеку дорожнього руху, супровід перевезень організованих груп дітей та допомагають водіям, які внаслідок несприятливих погодних умов потрапили у складну ситуацію (застрягли в снігових заметах тощо).

Поліція взаємодіє з органами місцевого самоврядування, дорожніми й комунальними організаціями та підрозділами ДСНС.

Поліцейські закликають водіїв зважати на погодні умови та бути максимально обережними на автошляхах, неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху, при можливості відмовитися від поїздок на час негоди.

В умовах недостатньої видимості необхідно максимально знизити швидкість і збільшити дистанцію до транспортних засобів, що рухаються попереду.

Крім того, необхідно рухатися з увімкненим ближнім світлом фар (чи протитуманними фарами). Відмовтеся від ризикованих маневрів, які за несприятливих погодних умов можуть призвести до створення аварійних ситуацій.

Обирайте безпечний швидкісний режим, враховуючи інтенсивність руху, знижуйте швидкість на поворотах. При зупинці вмикайте аварійну світлову сигналізацію.

Також правоохоронці звертаються до автовласників, які прямують за межі Донецької області, з проханням взяти до уваги складні погодні умови на території інших областей України та заздалегідь скоригувати маршрути руху.

Пішоходам нагадуємо, що при ожеледиці гальмівний шлях транспорту збільшується в декілька разів. Під час переходу проїжджої частини зважайте на складні погодні умови, будьте обережними, бережіть своє життя та здоров’я.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux