Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Донеччини схилили голови у жалобі за загиблими правоохоронцями
Опубліковано 28 серпня 2021 року о 13:28

Покладанням квітів та молебнем вшанували у поліції Донецької області пам'ять захисників України, які до останнього подиху захищали свій народ. Тільки під час українсько-російської війни Донеччина втратила 18 правоохоронців. Керівники підрозділів поліції регіону зустрілися з родинами загиблих.

22-го серпня відзначався День пам’яті працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків. У 2019 році його відзначення Указом Президента України перенесли на 29 серпня - День пам’яті захисників України, які боролися за її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність.

Сьогодні, напередодні визначної дати, поліцейські вшанували полеглих колег. У пам'ять героїв - хвилина мовчання, почесний салют та молебень. Під час меморіального заходу в Маріуполі співробітники поліції разом із рідними загиблих  поклали квіти до пам’ятної стели.

155 співробітників органів внутрішніх справ Донеччини загинули під час виконання службових обов’язків за період після закінчення Другої світової війни. З них із моменту здобуття нашою державою незалежності - 60. Тільки в останні сім років до «небесної варти» відійшли 18 правоохоронців, які віддали життя під час надання відсічі агресору.

«Вони загинули, захищаючи людей від злочинних посягань. Як правило, першими йдуть у бій зі злочинцями найкращі співробітники. Своєю мужністю та відвагою вони завоювали право бути увічненим у серцях людей. Правоохоронці поклали своє життя дійсно заради миру, любові до Донеччини, до нашої України. Вічна слава героям!», - зазначив т.в.о. начальника поліції Донецької області Артем Кисько.

Артем Кисько звернувся до членів сімей полеглих побратимів зі словами вдячності та наголосив, що поліція й надалі підтримуватиме їх.

Пам’ятні заходи відбулися у всіх районах Донеччини.  У Волновасі відкрили меморіальну дошку на честь старшого оперуповноваженого  кримінальної поліції Олександра Коржа. Поліцейський загинув у липні цього року в автомобільній аварії під час конвоювання злочинця.

 

 
Відділ комунікації поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux