Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Донеччини вдосконалили навички реанімування людини та надання психологічної допомоги до приїзду «швидкої»
Опубліковано 07 вересня 2021 року о 13:28

У Маріуполі представники Товариства Червоного Хреста України проводять для співробітників поліції тренінги з надання першої долікарської допомоги - як медичної, так і психологічної. Навчання з психологічної підтримки постраждалих або свідків – нове у підготовці поліцейських. Перші випускники курсів отримали міжнародні сертифікати.

Одразу два тренінги відбулися вчора, 6 вересня. Під час шестигодинного курсу з домедичної допомоги поліцейські з різних підрозділів відпрацювали алгоритм порятунку життя людини на місці події. Участь у тренінгу взяли співробітники обласного главку, маріупольського та волноваського гарнізонів поліції.

Правоохоронці підвищували кваліфікацію у проведенні серцево-легеневої реанімації, в тому числі дітей, практикувалися зупиняти кровотечу, допомагати при різних травмах, потраплянні сторонніх предметів у дихальні шляхи та інших невідкладних станах. Тренування відбувалися з використанням спеціального обладнання та манекенів.

Тренери продемонстрували, як слід взаємодіяти з постраждалим і транспортувати його, щоб не завдати додаткової шкоди. Співробітники поліції вдосконалювали навички екстреної евакуації за методом Раутека, який дозволяє перемістити людину з небезпечної зони до безпечної, навіть якщо комплекція рятівника набагато менша, ніж постраждалого.

Навчання розраховане як на молодих поліцейських, які щойно вступили на службу, так досвідчених офіцерів. За твердженням інструкторів, доведення заходів із надання першої допомоги до автоматизму допоможе правоохоронцю діяти в ситуації стресу швидше та рішучіше.

Тренінги з домедичної допомоги проводяться у всіх підрозділах поліції Донеччини у межах Меморандуму про співпрацю з Товариством Червоного Хреста України.

А в Маріупольському районному управлінні поліції стартував п'ятиденний курс із надання першої психологічної допомоги. Він проводиться у рамках реалізації проєкту «Підвищення спроможності реагування на надзвичайні ситуації на Сході України» за підтримки Данського Червоного Хреста.

Правоохоронці опановують методики, що дозволять зберегти психіку людини, яка постраждала внаслідок травми або стала свідком кризової події. У майбутньому це підвищить якість надання поліцейських послуг.

Перші десять поліцейських управління превентивної діяльності та Маріупольського РУП вже отримали відповідні сертифікати.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux