Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Донеччини взяли участь у міжвідомчому форумі з протидії ґендерно зумовленому та домашньому насильству
Опубліковано 16 травня 2019 року о 12:16

Вдосконалення взаємодії та підвищення рівня послуг з протидії сімейної тиранії – такою є мета обговорення проблеми представниками держструктур та відомств під час форуму. Захід відбувся за сприяння Міністерства соціальної політики в Україні, облдержадміністрації та Фонду Народонаселення ООН в Україні.

В Маріуполі триває дводенний форум, в якому взяли участь заступник начальника поліції Донеччини Василь Остапчук, заступник голови обласної військово-цивільної адміністрації Вадим Філашкін, заступниця Міністра соціальної політики України Наталя Федорович, секретар Маріупольської міськради Степан Махсма та представники соціальних служб.

Учасники заходу зібралися, аби визначити нові підходи у боротьбі та попередженні насильства, розробити механізм впровадження міжнародної практики та дієвої методики подолання психологічних наслідків у постраждалих.
Головною метою заходу є налагодження ефективної міжвідомчої взаємодії та розвиток доступної системи послуг у сфері запобігання та протидії домашньої та ґендерно зумовленої тиранії.
Про актуальність теми форуму говорять цифри. Так, за 2018 рік поліцейські Маріуполя отримали більше 2 тисяч повідомлень про вчинення сімейного насильства, що на 30% більше, ніж за попередній, та зафіксували більше 100 рецидивів.
Заступник начальника ГУНП в Донецькій області Василь Остапчук зазначив, що поліція ефективно реагує на всі повідомлення домашньої тиранії та окреслив ряд проблем, які є джерелом прояву насильства, та їх наслідки. Василь Остапчук зазначив, що правоохоронці постійно проводять профілактичну роботу, як з агресорами, так і з постраждалими.
Під час форуму учасники обговорять стратегію боротьби з агресорами та реалізацію державної політики з протидії насильству. Також доповідачі проаналізують взаємну координацію у сфері надання допомоги постраждалим: приклади інтеграції міжнародних стандартів у національну практику.
В рамках заходу представники відомств відвідають притулок постраждалих осіб та кабінет первинної психологічної допомоги.

 
Відділ комунікації поліції
Донецькій області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux