Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Донеччини задокументували 364 факти збуту наркотичних речовин
Опубліковано 03 листопада 2021 року о 10:29

86 разів поліцейські викривали зловмисників з наркотичними закладками «на руках». 22 кримінальних провадження було відкрито за фактом розповсюдження наркотиків, решта – за зберігання закладок.  Від початку року поліцейські перекрили 18 міжрегіональних каналів надходження наркотичних засобів та психотропних речовин на територію Донецької області.

Один з пріоритетних напрямків роботи поліції Донеччини – боротьба з незаконним наркообігом серед населення. Зараз наркоділки використовують найсучасніші методи розповсюдження наркотиків, тому, аби притягнути до відповідальності злочинців та перекрити канал постачання речовин, поліцейські мають бути на шаг попереду.

Здебільшого збувачі переходять до тіньового розповсюдження наркотиків, найпоширеніше - створюють інтернет-магазини у Телеграмі, використовують приховану рекламу на фасадах будинках, яка розрахована на молодь.

Ділки використовують засоби конспірації, тому не зустрічаються з клієнтами, а розставляють закладки (приховані схованки з наркотиками) та надсилають геолокацію замовникам. Аби задокументувати дії закладників та вийти на постачальників наркотиків, поліцейські використовують всі ресурси. Кіберполіція, спецпризначенці, співробітники кримінального блоку – правоохоронці різних підрозділів працюють як один механізм.

Так, за 10 місяців поліцейські відкрили 1501 кримінальне провадження, пов’язане із незаконним обігом наркотичних засобів та психотропних речовин, з яких 862 особам повідомлено про підозру.

Загалом з незаконного обігу вилучено майже 59 кг наркотичних засобів та 8 кг психотропних речовин. Вартість вилученої наркосировини та лікарських препаратів за цінами «чорного» ринку становить майже 74 мільйони гривень.

Відкрито 364 кримінальних провадження, пов’язаних зі збутом наркотичних речовин, 957 проваджень – за фактом зберігання наркотиків. Більше половині зловмисникам повідомлено про підозру.

Так, було відкрито 22 кримінальних провадження, пов’язаних із незаконним збутом речовин шляхом розкладання «закладок» (ст. 307 ККУ), з яких 16 особам повідомлено про підозру. Зловмисники були викриті на гарячому, саме під час розкладання наркотиків.

У Краматорську поліцейські виявили закладника наркотичних речовин. У чоловіка вилучено 120 згортків з психотропною речовиною PVP («солі»).  17-річний маріуполець зберігав близько 150 згортків із різними наркотичними речовинами. Встановлено, що він замовив наркотики через інтернет, розфасував  та мав намір продати. 

В Маріуполі поліцейські перекрили канал постачання наркотиків. Правоохоронці вилучили психотропні пігулки, «Екстазі», марки ЛСД та галюциногенні гриби, загальною вартістю за цінами тіньового ринку у 270 000 гривень. Зловмисник «працював» на один з Телеграм-каналів. В його обов’язки входило фасування наркотичної та психотропної сировини та подальший її збут. 

Також було зареєстровано 64 факти зберігання наркоречовин у вигляді «закладок» (ст. 309 ККУ), з яких 45 особам повідомлено про підозру.

Загалом викрито 107 фактів посіву наркотичних речовин, 84 власникам нарковражаю повідомлено про підозру. Припинено «роботу» 30 наркопритонів, 27 особам-власникам таких закладів повідомлено про підозру.

Якщо вам відомі факти незаконного наркообігу, повідомляйте про це на лінію 102 та у поліцейські чат-боти «ДійПротиНаркотиків» (https://t.me/fightdrugs_bot ) та «Стопнаркотик»  (https://t.me/StopDrugsBot ) у Телеграм.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux