Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські допомагають евакуювати мешканців з півночі Донеччини
Опубліковано 29 серпня 2022 року о 10:20

У центрі уваги правоохоронців – родини з дітьми та літні люди. Поліцейські офіцери громад і ювенальні інспектори проводять бесіди із багатодітними родинами Краматорського району, організовують їх виїзд до більш безпечних територій.

Евакуація населення Донеччини триває. В її організації беруть участь поліцейські, які несуть службу в безпосередній близькості до зони бойових дій.

Одна з «найгарячіших» точок у Краматорському районі – Миколаївка. Місто розташоване у кількох кілометрах від річки Сіверський Донець, протилежний берег якої контролюється окупаційними військами. Від постійних обстрілів у населеному пункті зруйновано багато житлових будинків, пошкоджені та припинили свою роботу об’єкти інфраструктури, серед яких – Слов’янська ТЕС.

Цього місяця вночі було знищено Миколаївську спеціальну школу-інтернат №7, у якій до вторгнення рф мешкало та навчалось близько 300 дітей. Дві ракети зруйнували навчальний корпус та гуртожиток, господарчі будівлі та медичне відділення із власним стоматологічним кабінетом. Наступного дня авіаційного удару зазнав розташований неподалік заклад професійно-технічної освіти, що готував водіїв і фахівців інших професій.

У таких умовах залишатися на Донеччині небезпечно, особливо дітям. Поліцейські офіцери громади та інспектори з ювенальної превенції Краматорського райуправління поліції відвідують багатодітні родини та громадян, які є опікунами неповнолітніх. Правоохоронці роз’яснюють зміст розпорядження КМУ №679 від 2 серпня 2022 року - щодо додаткових соціальних гарантій після евакуації: надання безкоштовного житла та харчування, грошових виплат і подальшого супроводження.

Так, поліцейські офіцери Черкаської громади евакуювали родину з трьома дітьми. Тетяна, мати дівчинки та двох молодших хлопчиків, розповідає, що під час обстрілів було розбито сусідський будинок, а в їхньому уламками вибило вікна – при цьому лише дивом ніхто не постраждав.

Наближається осінь, одному з синів треба йти до першого класу, іншому – у дитячий садочок, а зробити це в рідному селищі зараз неможливо. Правоохоронці на службових автомобілях вивезли родину до Слов’янська, звідки на автобусі вони попрямували до Кіровоградської області.

Нагадуємо, що для виїзду з усіх громад Донецької області слід звертатись за номером 098-890-33-18, для евакуації тяжко хворих та осіб з інвалідністю - за номерами 099-710-48-72 та 096-108-52-24. Також можна звернутись до співробітників поліції, що несуть службу у вашому населеному пункті, або на лінію «102».

 
Краматорське районне управління поліції
Донецької області 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux