Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські допомагають жителям Великоновосілківської громади, на яку росіяни ведуть наступ
Опубліковано 28 квітня 2022 року о 14:17

У смт  Велика Новосілка зараз тривають активні бойові дії, а в сусідніх населених пунктах  ЗСУ відбили наступ.  Після атаки росіян залишилися згорілі російські танки та зруйновані будинки. Попри щоденні удари, тут продовжують жити люди – у підвалах. Допомагають їм співробітники поліції, які привозять їжу, евакуюють мешканців. Прорватися на лінію фронту не так просто. Правоохоронці стежать за бойовою ситуацією, що змінюється кожної хвилини, і при першій можливості доставляють допомогу.

До складу Великоновосілківської селищної громади, що розташована у Волноваському районі, входить 28 населених пунктів. Зараз майже всі вони – під обстрілами російських військ, які наступають, знищуючи на своєму шляху мирні українські села.

В умовах війни тут продовжують нести службу поліцейські відділення №1 (Велика Новосілка) та Волноваського райвідділу поліції.  Група поліцейських разом із начальником підрозділу Володимиром Сарайли постійно об’їжджає територію обслуговування. Правоохоронці дізнаються, хто  якої допомоги потребує – продуктів, евакуації тощо.

Цього разу поліцейські побували  у селах, де військові Збройних сил України щойно відбили атаки ворога. Ситуація надзвичайно важка. Домівки через одну зруйновані. Мешканці майже не виходять з укриттів, бо окупанти одразу обстрілюють вулиці, виживають лише за рахунок домашнього господарства. Нарешті люди побачили свіжий хліб, що привезла поліція. Продукти передали волонтери.

Дістатися самої Великої Новосілки гуманітарній місії не вдалося через масовані удари росіян. Але поліцейські не полишають спроб доставити їжу та все необхідне жителям.

«Ми тримаємо на контролі оперативну ситуацію, та як тільки це буде можливо – намагатимемося порватися до селища з допомогою. Ми у повній готовності»,  - зазначив Володимир Сарайли.

Крім того, правоохоронці доставили продукти до віддалених сіл на межі з іншими областями. У цих населених пунктах боїв зараз немає, але вони практично відрізані від основної логістики, тому потребують допомоги.

 
Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux