Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські офіцери громади Донеччини врятували дітей від двох недбайливих матерів
Опубліковано 15 червня 2021 року о 16:01

Мешканка Ольгинської ТГ втекла від нагляду поліцейського до сусіднього села, де продовжувала вести антисоціальний спосіб життя та не доглядала за дітьми. Інша підоблікова родина з Черкаської громади, де виховується двоє дітей, залишалася без житла і засобів до існування. Завдяки своєчасному втручанню правоохоронців можливу трагедію вдалося попередити.

Через месенджер в групу «Безпечне Новотроїцьке» до поліцейського офіцера громади звернулися небайдужі мешканці та повідомили, що в одному з сіл Волноваського району жінка ображає власну матір та неопікується своїми малолітніми дітьми.

Аби перевірити вказану інформацію, поліцейський офіцер Ольгинської територіальної громади спільно з інспектором ювенальної превенції виїхали за вказаною адресою, де побачили жінку, яка раніше проживали у сусідньому селі.

Жінка зловживала алкогольними напоями та не доглядала за дітьми, тому була на контролі у поліцейських. Така увага з боку поліції була їй не потрібна і вона поїхала у невідомому напрямку, забравши із собою дітей. На новому місці нічого не змінилося, діти перебували без нагляду.

Неповнолітнім правоохоронці привезли необхідні речі та іграшки. З матір’ю поліцейські провели бесіду про необхідність догляду за дітьми та про наслідки в разі невиконання своїх батьківських обов’язків.

В Черкаській громаді родина, в якій виховується двоє дітей 4 та 5 років, перебуває на обліках в поліції та соціальних служб, як родина, яка опинилася в складних життєвих обставинах. Мати-одиначка проживала в орендованому домі, але через асоціальну поведінку днями її виселили.

Аби вберегти малечу, було прийнято рішення про поміщення їх в Центр соціально-психологічної реабілітації.

На виправлення ситуації жінці відведено місячний термін, після закінчення якого буде розглядатися доцільність перебування дітей у неї на вихованні.

Співробітники поліції докладають максимум зусиль, аби забезпечити дотримання прав та свобод дітей. Батьки ж, в свою чергу, зобов'язані бути уважними та відповідальними, приділяти більше уваги своїм дітям та їхнім потребам.

Поліція звертається до громадян! Якщо поруч із вами проживають неблагонадійні сім’ї, в яких діти виховуються у неналежних умовах чи страждають від домашнього насильства, не будьте байдужими, повідомляйте про такі випадки за телефоном «102».

Відділ комунікації поліції
Донецькій області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux