Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейських навчають найкращі: прийоми рукопашного бою від неодноразового чемпіона України
Опубліковано 11 жовтня 2021 року о 10:59

Знайомтеся, Данило Таранюк - інструктор з особистої безпеки Тренінгового центру ГУНП в Донецькій області. Він - чотирьохкратний чемпіон України з Карате Шотокан та срібний призер кубку України з кікбоксингу.

Дитинство поліцейського пройшло у Горлівці. У сім років хлопець категорично відмовився від пропозиції піти на танці, замість цього наполіг на секції карате. «Дуже хотілося навчитися битися як у кіно та захищати рідних», - згадує Данило.

Хлопець обрав стиль Шотокан - один з основних видів японського карате, розроблений видатним популяризатором і викладачем карате Гітін Фунакосі. Він передбачає володіння технікою бою проти декількох супротивників.

На тренуваннях особливо серйозно увага приділялася виробленню жорсткого балансу, загальної стійкості, що досягається тривалим відпрацюванням низьких, глибоких стійок. Принцип іккен-хісацу (одним ударом - наповал) є основоположним в Шотокан карате-до.

Кожна програма атестацій на черговий пояс привела Данила до Чорного поясу 1-й Дан WSKF у 2009 році. Ця видатна подія була одним з перших етапів успіху.

Під час підготовки до змагань тренування збільшувалися до 13 разів на тиждень. Результатом таких виснажливих підготовок були змагання на чемпіонаті України за цим напрямком. Двічі у 2008 році та у наступних 2009 та 2010 роках кандидат у майстри спорту ставав чемпіоном України з Карате Шотокан. Також неодноразово підтверджував свої спортивні досягнення і на обласних змаганнях.

Проте хлопець не збирався зупинятися. Завдяки вольовому характеру та бажанню випробувати себе в іншому напрямку, Данило спробував себе в кікбоксингу. «Тренування у єдиноборстві дають початок формуванню нових поглядів на ведення бою», - говорить правоохоронець.

Саме тут він дізнається, що техніка суттєво відрізняється, темп бою вищий ніж в карате, що потребує більших зусиль в роботі із загальної та спеціальної фізичної підготовки.

У 18 років Данило, не чекаючи призову, пішов до Збройних Сил України. У 2013 році, після проходження строкової служби, вступив до лав міліції на посаду інспектора патрульної служби Горлівського батальйону патрульної служби. У 2014 році, з початком збройної агресії, чоловік не залишив лав поліції та не зрадив присязі - разом з колегами Данило Таранюк виїхав до Торецька, де продовжив працювати.

З 2017 року сержант поліції працює на посаді інструктора з особистої безпеки Тренінгового центру та є найбільш досвідченим співробітником цього закладу.

Правоохоронець першим потрапив на курс інструкторів з особистої безпеки, який проводила Канадська поліцейська місія в Україні. Іноземні партнери, які близько 25 років працювали в Канадській королівській кінній поліції, поділилися досвідом і знаннями, та як їх застосовувати під час спілкування з правопорушником і під час затримання озброєного злочинця. Всі ці навички інструктор зараз передає поліцейським.

За час служби у правоохоронних органах Данило не залишив кікбоксинг, а продовжив вдосконалюватися. Чоловік ставав призером обласних змагань, чемпіонату та кубку України, чемпіоном України серед студентів. У 2015 році виконав норматив у кандидати в майстри спорту та два роки був членом Національної збірної України з кікбоксингу.

На початку вересня цього року Данило брав участь у змаганнях за кубок України Національної федерації кікбоксингу України «WAKO». В категорії до 89 кг Данило став срібним призером.

Самовідданий, завзятий та наполегливий - він знаходить індивідуальний підхід до кожного поліцейського, якого навчає, та прагне передати свої знання.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux