Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція евакуювала з Сіверська двох дітей: підстраховували спецпризначенці, парамедики та ЗСУ
Опубліковано 31 березня 2023 року о 10:16

Через постійні обстріли 8-річний Дмитро та його 10-річна сестра Віка востаннє гуляли на вулиці взимку, й те лише біля підвалу. Нині вони з мамою – у безпеці, прямують до Дніпра. Під прицілом ворожих гармат поліцейські продовжують операцію з порятунку дітей: наразі в Сіверську їх залишилося четверо. Роботою евакуаційних груп керує начальник поліції Донеччини Руслан Осипенко.

Біля міста точаться запеклі бої, до лінії фронту – 500 м. В останні два тижні ситуація ще загострилася: ворог атакує Сіверськ з авіації, артилерії, мінометів. За словами поліцейських екіпажу «Білий Янгол», які майже щодня приїжджають на допомогу людям, «працювати треба швидко та злагоджено, на місці краще не стояти, бо вполюють ворожі квадрокоптери». У місті вціліло лише близько 20% житла, немає світла, газу, води, зв’язку.

Поліція здійснила черговий етап обов’язкової евакуації, яка проводиться за ініціативою Донецької ОВА. За місяць з 58 дітей, що залишалися в місті, виїхали майже всі.

«Днями ще одна родина повідомила, що готова евакуюватися. Ми спланували безпечний маршрут, який було погоджено з військовими. До складу евакуаційних груп увійшли наші «Білі Янголи», а також група прикриття – спецпідрозділ КОРД і група надання екстреної медичної допомоги. Також на інструктажі були присутні представники військової адміністрації - вони зустрічають евакуйованих, надають гуманітарну допомогу, організують їхній подальший шлях», - розповів начальник Головного управління Нацполіції в Донецькій області Руслан Осипенко.

Поліцейські успішно евакуювали Дмитра, Віку та їхню маму. Окрім спецпризначенців і парамедиків екіпаж з дітьми супроводжував помічник правоохоронців пес Рем – з ним малеча, що залишає дім, почувається краще.

«На вулиці ми гуляли тільки взимку, поруч із підвалом, - розповідає Віка. - У мене тут не залишилося жодного друга, всі виїхали». Брат і сестра прожили у жахливих умовах рік і навчилися на слух розрізняти вибухи різних видів снарядів. Евакуація допоможе повернути цим дітям дитинство. Наразі родина отримує весь спектр необхідної допомоги, зокрема в оформленні документів.

«Білі Янголи» об’їхали всі локації, де можуть перебувати діти, та провели роз’яснювальну роботу з їхніми батьками.

«Люди бояться невідомості, але ми показуємо їм конкретні місця, куди їх веземо, що там буде, і вони погоджуються. Вражає реакція людей, коли ми їх вивозимо: вони дивуються, що є зв'язок, лампочка горить. Вони відвикли від елементарних речей», - зазначив член евакуаційної групи «Білий Янгол» на Бахмутському напрямку Віталій Букарєв.


Відділ комунікації поліції

Донецької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux