Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Донеччини та Консультативна місія Європейського Союзу співпрацюватимуть в сфері підготовки працівників і протидії корупції
Опубліковано 06 лютого 2019 року о 17:43

Найближчим часом поліцейські пройдуть серію тренінгів з питань взаємодії з громадою (community policing), поліції діалогу, кримінальних розслідувань, а також долучаться до заходів у рамках антикорупційного проекту «Міста доброчесності». Про це йшлося під час зустрічі начальника поліції Донеччини Миколи Семенишина та заступника голови Операційного департаменту КМЄС Лінн Шіен сьогодні, 6 лютого, у Маріуполі.

Представники делегації Консультативної місії ЄС обговорили надання поліцейським, які працюють на території збройного конфлікту, практичної допомоги.

«На першому етапі буде проведено тренінги для регіональних менеджерів поліції в Маріуполі, а наступним кроком можуть бути навчальні візити до європейських країн для обміну досвідом», - повідомила заступниця голови Операційного департаменту КМЄС Лінн Шіен.

Навчання пройдуть співробітники всіх підрозділів за напрямками своєї діяльності. Увагу буде сфокусовано на стратегії взаємодії з громадами і сучасних підходах до розслідування злочинів.

Начальник Головного управління Нацполіції в Донецькій області Микола Семенишин відзначив, що в умовах гібридної війни правоохоронці також зацікавлені у спілкуванні з представниками поліцейських миротворчих місій та досвіді країн, що стикалися зі збройними конфліктами.

Також поліцейські і представники місії домовилися про співпрацю в рамках ініціативи ЄС «Міста доброчесності». Одним з 5 міст України, залучених до поекту, став Маріуполь. Поліцейські разом з громадським сектором, муніципалітетом, журналістами братимуть участь у заходах європейської організації «Антикорупційна ініціатива Європейського Союзу в Україні» (EUACI).

Крім того, Лінн Шіен відзначила, що Консультативною місією ЄС враховані потреби поліції Донеччини в обладнанні для розмінування, поліцейських станцій на лінії розмежування, судово-медичної експертизи.

Микола Семенишин наголосив, що діяльність поліції Донеччини спрямована на налагодження дієвого діалогу з населенням, яке буде здійснювати громадський контроль за роботою поліцейських.

«Результатом взаємодії з громадами є визнання поліції ефективною у забезпеченні прав людини. Якщо два роки тому мешканці Донеччини шукали захисту в міжнародних інституціях, засобах масової інформації, то в 2018 році 30% знають що захист – саме в органах поліції. В контексті захисту прав людини, поліцейській діяльності, посиленні антикорупційних заходів ми повертаємо довіру населення до поліції», - зазначив керівник поліції регіону.

Нагадаємо, минулого тижня поліцію Донеччини відвідала місія Європейського Союзу, представники якої обговорили з поліцейськими потреби у сфері безпеки.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux