Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Донеччини та всеукраїнська правозахисна організація об’єднали зусилля для протидії домашньому та гендерно зумовленому насильству
Опубліковано 19 лютого 2021 року о 16:49

Головне управління Нацполіції в Донецькій області та Благодійний фонд «Право на захист» підписали меморандум про співпрацю. Серед запланованих партнерами заходів – інформаційні кампанії щодо нетерпимості до насильства та гендерної рівності, програми з подолання насильства, надання практичної допомоги постраждалим від насильницьких дій.

Участь у заході взяло керівництво поліції Донеччини, а також співробітники превентивного блоку, діяльність яких безпосередньо пов’язана з протидією домашньому насильству.

Начальник поліції Донеччини Микола Семенишин та представник Благодійного фонду «Право на захист» Валерій Міхєй обговорили напрями співробітництва у межах укладеної угоди.

Поліцейські та правозахисники разом розроблятимуть та впроваджуватимуть програми щодо запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі. Ключовим моментом співпраці є надання комплексної допомоги постраждалим від насильства: психологічної, правової, практичної. Як результат – потерпілі зможуть отримувати більш якісний захист.

У 2020 році до поліції Донеччини з проханням про допомогу у зв’язку із вчиненням домашнього насильства звернулися понад 10 000 громадян. Відносно кривдників складено понад 9600 протоколів, винесено 1419 термінових заборонних приписів. За систематичне насильство відносно агресорів відкрито 361 кримінальне провадження, 277 із них вже спрямовано до суду.

Ще одним завданням партнерів є підвищення правової інформованості населення, розвиток нетерпимої до насильства спільноти та формування гендерної культури. З цією метою передбачено реалізацію інформаційних кампаній, семінарів, тренінгів, поширення навчальних, науково-методичних матеріалів, створення фокус-груп.

До співпраці планується залучити широке коло учасників на національному, регіональному та місцевому рівнях.

«Ми маємо на меті забезпечення комплексного, інтегрованого підходу до подолання насильства. Це дасть змогу підвищити відчуття захищеності громадян та рівень безпеки, а також зміцнити довіру між поліцією та населенням», - зазначив Микола Семенишин.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux