Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція Покровська встановлює зловмисників, які викрали з рахунків громадян майже 80 тисяч гривень
Опубліковано 09 січня 2020 року о 13:53

П’ятеро мешканців оперзони стали жертвами аферистів, які діяли «під маскою» працівників банку. За всіма фактами правоохоронці відкрили кримінальні провадження.

З аналогічними повідомленнями про зникнення грошей з банківських карток до поліції Покровської оперзони звернулися 5 громадян. Всі потерпілі напередодні поспілкувалися з нібито представниками банків, після чого їх рахунки були спустошені.

Причина дзвінка була одна – необхідність «авторизувати» картку для подальшого безпечного використання. Для цього жертвам необхідно було назвати цифри з смс, які надходили під час розмови, чи останні телефонні номери, за якими телефонували. Громадяни діяли за вказівками зловмисників, будучи впевненими, що спілкуються зі справжнім працівником фінустанови.

Так, мешканець Ясинуватського району втратив майже 47 тисяч гривень, житель Білозерського - 13 тисяч гривень, авдіївчанка – майже 4 тисячі гривень, а з рахунків мешканок Добропілля зникло більше 9 тисяч гривень.

За всіма фактами відкрито кримінальні провадження за ч.1 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Правопорушникам загрожує до 3-х років тюрми.

Пам’ятайте, шахраї дуже впевнено розмовляють та підлаштовуються під емоційний стан жертви. Підбирають потрібні слова, вигадують ріні причини, тиснуть на жалість, залякують можливо втратою грошей. На такі спеціальні прийоми чіпляються довірливі громадяни. Коли людина на «гачку» афериста, далі - справа техніки: отримати відповідь на кілька питань, поки потерпілий знаходиться у шоковому стані.

Поліція Донеччини звертається до громадян: будьте пильними! Не повідомляйте свої особисті данні незнайомцям, які представляються працівниками будь-яких установ. Перевіряйте надану інформацію! Пам’ятайте, що всі операції з банківськими картками Ви маєте робити у фінустановах чи за «гарячою лінією» банків, в яких обслуговуєтесь.

Якщо Ви стали жертво шахраїв або спілкувалися з можливими зловмисниками, не гайте часу – одразу телефонуйте на лінію «102».

 
Відділ комунікації поліції
Донецькій області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux