Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Понад 600 боєприпасів знешкоджено: вибухотехніки поліції Донеччини працюють заради безпеки кожного
Опубліковано 15 липня 2022 року о 15:21

Росія застосовує проти мирного населення заборонені ракетні комплекси, якими цілодобово обстрілює регіон. З деякими боєприпасами вибухотехніки поліції зіткнулися вперше. Аби забезпечити безпеку мешканців, поліцейські працюють 24/7: вилучають та знешкоджують вибухонебезпечні уламки, проводять детальний огляд території.

Від початку повномасштабного вторгнення росії на територію України співробітники вибухотехнічної служби ГУНП в Донецькій області більше 400 разів виїжджали на повідомлення про вибухи та проводили огляд місць подій.

Кожен службовий день – це новий виїзд туди, де вкрай небезпечно. Росія застосовує проти населення України заборонені міжнародним правом авіабомби,  ракетні установки, фосфорні боєприпаси та ракети, що  складаються зі запальних бойових елементів, виготовлених з магнієвого сплаву.

«Наша робота у порівнянні з довоєнним часом кардинально змінилася. Ворог б’є зброєю масового ураження: авіабомби, ракетний комплекс «Іскандер»,реактивні системи залпового вогню «Торнадо-С» тощо», - розповідає начальник вибухотехнічної служби ГУНП в Донецькій області Сергій Нестеров.

Вибухотехніки поліції разом з працівниками ДСНС проводять детальний огляд місця вибуху, адже кожен небезпечний елемент треба знешкодити – у зоні ризику мирні мешканці.

«На місці вибуху ми проводимо детальний огляд території на наявність вторинних пристроїв або частин боєприпасів, які не вибухнули. Якщо є загиблі або постраждалі, надаємо меддопомогу», - говорить старший інспектор з особливих доручень відділу вибухотехнічної служби ГУНП Валентин Матієнко.

Сергій Нестеров зауважує, що перевірка місця вибуху вимагає максимальної концентрації, особливо небезпечно там, куди влучили касетні кумулятивні боєприпаси, такі як «Ураган» або «Смерч». Одна ракета, яка несе касетні боєприпаси у вигляді танкових мін, уражає ділянку площею у декілька гектарів. Це насамперед велика загроза для мирного населення. Якщо снаряд не вибухнув від удару, він може здетонувати у будь-який час – до 48 годин.

Противник зневажає життям мирних мешканців. Використовує зброю, яка застосовується шляхом наведення на ціль, її потрібно координувати. Цьому є доказом знищення пологового будинку в Маріуполі. Вибухотехніки поліції працювали на місці вибуху – росія вдарила по породіллям ракетним комплексом та фугасною авіабомбою.

«Ворог хаотично обстрілював місто. Документування кожного воєнного злочину відбувалося під обстрілами та авіаударами. На кону було життя людей», - говорить Сергій Нестеров.

Кожен боєприпас несе за собою смерть або каліцтво не однієї людини. Працівники поліції Донеччини закликають громадян не нехтувати сигналами повітряної тривоги та дотримуватися правил безпеки.

Якщо Ви виявили уламки снарядів, не торкайтеся та відійдіть на безпечну відстань. Одразу телефонуйте у поліцію чи рятувальникам за номером 101. 

 
Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux