Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Потрібно підвищити складову поліції у центрах безпеки, аби жителі отримували більш якісну допомогу», - Микола Семенишин
Опубліковано 27 липня 2019 року о 12:24

Про це повідомив начальник поліції Донецької області під час наради з головами об’єднаних територіальних громад регіону в Донецькій облдержадміністрації. Присутні обговорили перспективи розвитку першого в Україні проекту, який об’єднав рятувальну службу і поліцію, та питання створення на базі центрів безпеки повноцінних поліцейських відділків.

Участь у нараді взяли начальник Головного управління Нацполіції в Донецькій області Микола Семенишин, заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін, начальник Головного управління ДСНС України у Донецькій області Олексій Мігрін, заступник директора департаменту-начальник управління організації цивільного захисту населення і території ОДА Павло Челпих, голови ОТГ.

Наразі в кожній з 10 об’єднаних територіальних громад регіону створені центри безпеки громадян, вирішується питання будівництва нових. Результат роботи центрів, де чергують рятувальні бригади та поліцейські – час прибуття на виклик зменшився до 5-20 хвилин, а відстань між населеним пунктом та екстреними підрозділами скоротилася до 20 м.

Керівник поліції Донеччини відзначив, що головне завдання - не тільки забезпечити постійну присутність поліції у кожній громаді, але й ефективне надання поліцейських послуг населенню. Сьогодні по області створено 130 поліцейських станцій, також є центри безпеки, де присутні дільничні офіцери.

«Наша мета – підвищити складову поліції у центрах безпеки. Важливо створити умови для виконання поліцейським своїх функцій із протидії злочинності, захисту прав людини - зокрема обладнати центри безпеки приміщеннями для прийому громадян, доставки правопорушників тощо. Жителі громад мають почувати себе захищеними», - зазначив Микола Семенишин.

Крім того, він закликав до створення громадських формувань з охорони порядку, які також зможуть нести службу на базі центрів безпеки, що підвищить захищеність громади.

Перший оновлений центр безпеки з повноцінним відділком поліції планується відкрити в прифронтовому селищі Очеретиному Ясинуватського району, де вже тривають передпроектні роботи.

Представники громад поділилися досвідом роботи центрів безпеки. Зокрема у Черкаській ОТГ (Слов’янський район) до безпекових програм долучилися представники громадськості, було встановлено камери інтелектуального відеоспостереження та відеонагляд у школах, розважальних закладах.

Микола Семенишин також нагадав, що готується до запуску проект «Поліцейський офіцер громади», відповідно до якого співробітник поліції (дільничний) буде безперервно знаходитися на території громади та займатися виключно проблемами цієї громади.

Нагадаємо, перший центр безпеки в Україні було відкрито у Лимані наприкінці 2016 року, він обслуговує 40 населених пунктів.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux