Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Повідомлення про замінування торгівельного закладу у Слов’янську не підтвердилось
Опубліковано 29 грудня 2018 року о 10:11

Вчора близько 20.45 до поліції надійшло анонімне повідомлення про те, що будівля торгівельного центру у центрі міста замінована. Поліцейські встановили телефон, з якого надійшло повідомлення про загрозу вибуху. Особа, яка зателефонувала, встановлюється.

На місце було викликано співробітників Державної служби з надзвичайних ситуацій, вибухотехніків, кінологів, медиків.

Після ретельного обстеження будівлі та прилеглої території підозрілих та вибухових предметів не виявлено. Інформація про замінування не підтвердилася.

Факт внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України.

З початку року в Слов'янську поліцію надійшло чотири повідомлення про мінування - об'єктами розіграшу стали супермаркет, залізничний вокзал, приватний будинок і торгівельний центр. Усі повідомлення виявилися неправдивими.

Через чиїсь жарти практично весь особовий склад відділу поліції підіймається по «тривозі», а в цей момент, можливо, хтось дійсно потребує допомоги. Поліцейські закликають громадян до розсудливості. Подібні жарти в реаліях наших днів, як мінімум, не доречні. Специфіка роботи поліцейських полягає в тому, що вони не можуть залишити поза увагою жоден виклик.

Нагадаємо, за неправдивий виклик поліції або інших екстрених служб передбачено відповідальність:

- згідно зі ст. 259 Кримінального кодексу України, завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, - карається позбавленням волі на строк від двох до шести років. Те саме діяння, якщо воно спричинило тяжкі наслідки або вчинене повторно, загрожує позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років.

- порушення ст. 183 Кодексу України про адміністративні правопорушення “Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб” тягне за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Слов’янський відділ поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux