Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Правоохоронці Слов'янська провели навчальну спецоперацію
Опубліковано 22 серпня 2018 року о 16:23

Деескалація конфлікту без застосування силових методів – основне завдання «скандинавського методу», практичним відпрацюванням якого і займалися поліцейські.

За легендою, група чоловіків заблокувала адміністративну будівлю прокуратури та перекрила дорогу, перешкоджаючи проїзду транспорту.

Особовий склад Слов'янського відділу поліції підняли за тривогою одразу ж після надходження повідомлення про правопорушення. У найкоротший час озброєні та екіпіровані правоохоронці на чолі з керівниками підрозділу уже виїжджали для припинення можливих масових заворушень.

Одночасно до місця події прибули представники патрульної поліції, Національної гвардії України, Державної служби з надзвичайних ситуацій та медики.

Правоохоронці мали всі підстави, сили та засоби для вирішення ситуації силовим шляхом, проте мета заходу передбачала альтернативний поворот подій: відпрацювати методику деескалації конфлікту - зробити все можливе для того, щоб тримати ситуацію під контролем та запобігти спалахам насильства.

Роботу із протестувальниками розпочала група комунікації поліції. Спеціалісти з перемовин застосували усі практичні вміння для того, щоб ситуація не досягла загрозливого ("червоного") стану.

Правоохоронці з'ясували вимоги блокувальників, довели свою позицію та розповіли про можливі наслідки їх дій. За скоєння нападу на співробітника поліції одного з молодиків вилучили з натовпу і це помітно заспокоїло агресію його товаришів.

Надалі спілкування проходило у конструктивному руслі. Мітингувальникам запропонували розблокувати адмінбудівлю в обмін на вирішення причини протесту в спокійній атмосфері. Згодом установа продовжила свою роботу, конфлікт було вичерпано.

Підсумки навчань підвів начальник Слов'янського відділу поліції Сергій Альошин: "Ми постійно підвищуємо свої професійні навички, перевіряємо боєготовність всіх підрозділів, рівень взаємодії силових структур, що діють у Слов'янській оперативній зоні. Сьогодні у максимально реалістичних умовах, чітко та злагоджено, відпрацювали «скандинавську модель» подолання кризисних ситуацій. Виконаємо «роботу над помилками» і продовжимо вдосконалюватися”.

 
Слов'янський відділ поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux