Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Представники поліції Донеччини та Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини обговорили стан забезпечення прав громадян
Опубліковано 04 серпня 2021 року о 16:58

У Головному управлінні Нацполіції в Донецькій області було презентовано щорічну доповідь Уповноваженого ВРУ з прав людини за 2020 рік про стан додержання та захисту прав і свобод людини і громадянина в Україні.

Учать у робочій зустрічі взяло керівництво поліції Донеччини на чолі із заступником начальника ГУНП в Донецькій області Сергієм Беседою, начальники структурних підрозділів главку та представник Уповноваженого Верховної Ради України з дотримання прав жителів Донецької та Луганської областей Костянтин Черніков.

Костянтин Черніков озвучив випадки порушення прав людини органами державної влади, підприємствами тощо на території України та заходи, яких було вжито для відновлення порушених прав, а також представив рекомендації для поліпшення забезпечення прав і свобод людини і громадянина.

У доповіді йшлося про те, що кількість повідомлень про порушення прав в Україні зросла на 40%. Зокрема збільшилися звернення щодо порушення прав дитини та прав цивільних осіб, які постраждали внаслідок збройного конфлікту. Крім того, на динаміці дотримання прав людини позначилася пандемія коронавірусної хвороби.

Представник Омбудсмана зазначив, що пріоритетні напрями роботи поліції – захист персональних даних, забезпечення права на інформацію та реагування на звернення громадян, права людини не бути підданою катуванню.

«Поліція Донеччини у своїй діяльності враховує дані та рекомендації, надані Уповноваженим Верховної Ради з прав людини. Для запобігання порушенню прав затриманих у Маріупольському районному управлінні поліції впроваджується система Сustody Records, яка забезпечує прозорість всіх процедур. Вона також діє в ізоляторах тимчасового тримання. Це наша спільна справа - щоб кожна людина мала захист», - повідомив заступник начальника поліції Донецької області Сергій Беседа.

Костянтин Черніков зазначив, що на Донеччині зменшилася кількість звернень до Уповноваженого ВРУ щодо порушення прав в ізоляторах.

«Ми бачимо, що поліція сьогодні дійсно працює над дотриманням прав людини», - сказав представник Уповноваженого Верховної Ради України з дотримання прав жителів Донецької та Луганської областей.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux