Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Превентивний блок поліції Донеччини став одним із найкращих в країні за результатами роботи у 2020 році
Опубліковано 02 лютого 2021 року о 15:35

Протидія домашньому насильству, забезпечення безпеки на дорозі, впровадження новітніх проєктів – за цими пріоритетними напрямами працювали поліцейські превенції. Гідний рівень роботи правоохоронців було відзначено під час підсумкової наради у Києві. Кращі поліцейські отримали відомчі відзнаки.

У підсумковій нараді взяли участь Голова Нацполіції Ігор Клименко, заступник Голови Нацполіції – керівник патрульної поліції Олександр Фацевич, начальник Департаменту превентивної діяльності Ігор Бабич та керівники обласних підрозділів превенції.

Під час наради було відзначено високі результати роботи превентивного блоку в Донецькій області.

У 2020 році поліцейські превентивної діяльності задокументували понад 46 000 правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху, виявили більше 4000 фактів керування транспортом у стані алкогольного сп’яніння.

Також правоохоронці активно протидіяли домашньому насильству. Поліцейські склали 9700 адмінпротоколів за фактами вчинення домашнього насильства. За матеріалами дільничних було відкрито 361 кримінальне провадження за ст. 1261 Кримінального кодексу України(домашнє насильство), з них 277 проваджень направлено до суду.

З метою підвищення ефективності запобігання та протидії домашньому насильству в області працюють мобільні групи реагування на факти домашнього насильства. Упродовж минулого року мобільні групи здійснили близько трьох тисяч виїздів на повідомлення про факти вчинення домашнього насильства.

У минулому році поліцейські успішно впровадили новий проєкт «Поліцейський офіцер громади». Наразі в Донецькій області у 8 громадах вже працюють 15 поліцейських.

На сьогодні вже є звернення від територіальних громад щодо зразкової роботи поліцейських офіцерів громади. Зокрема жителі Новотроїцького (Ольгінської ТГ) на Донеччині просили заохотити поліцейського офіцера громади, який упродовж місяця розкрив 17 злочинів.

Під час наради відзнаки МВС «Вогнепальна зброя» від Голови Нацполіції Ігоря Клименка отримали начальник управління превентивної діяльності в Донецькій області Владислав Юров та поліцейський офіцер Ольгінської територіальної громади Євген Сєрік. Також поліцейським було вручено ключі та сертифікат від нового службового авто.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux