Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Рятувати людей на півночі Донеччини «Білим янголам» допомагає собака Блек
Опубліковано 30 січня 2023 року о 12:58

Щодня пес приходить до місця відправлення екіпажу, застрибує в авто та супроводжує поліцейських у всіх рятувальних операціях. Разом з «янголами» він евакуює людей з охопленої війною Лиманщини та розвозить гуманітарну допомогу. Блек підбадьорює дорослих і дітей та надихає правоохоронців, навіть коли вже немає сил. У «білих янголів» з’явився свій янгол-охоронець, хоча й чорний.

Після деокупації регіону пес кожного ранку приходив до відділу поліції в Лимані. Одного дня застрибнув в автомобіль екіпажу «Білий Янгол» і з того часу працює з ними. Щоразу прибігає точно у час відправки. Якщо поліцейських ще немає – чекає, а після виконаної місії йде додому. Блек - домашній собака, породи кокер-спаніель, але вважає своїм обов'язком бути поруч з правоохоронцями.

Коли росіяни зруйнували відділ ракетою, одразу помчав на місце й перевіряв, чи всі живі. Побачивши неушкодженою Валерію Чернікову, одну з " янголів", не відходив від неї весь день. А коли поліцейські змінили дислокацію, знайшов їх на новому місці.

«Білі Янголи» привозять гуманітарну допомогу у населенні пункти, куди ніхто більше не їде. Найбільш гарячі точки на півночі Донеччини, - це селища Зарічне й Торське. Від них до лінії фронту менше 10 кілометрів. Тут проживає близько тисячі людей, які перебувають під постійними обстрілами.

У Блека - своя робота. Він «працює» як психологічна терапія. Діти, які ще залишаються в зоні бойових дій, граються з собакою і на якийсь час відволікаються від того жаху, який відбувається навколо. Людям, що вирушають в евакуацію, пес допомагає пережити біль розлуки з рідним домом.

«Блек – рухливий і відданий пес, налагодити з ним контакт дуже просто. Він відчуває, коли ми їдемо до дітей: стає на задні лапи, лащиться, підстрибує», - розповідає поліцейська Валерія Чернікова.

Лиманська евакуаційна група «Білий янгол» офіційно розпочала свою роботу в середині грудня, але поліцейські і раніше допомагали людям. За цей час, ризикуючи життям, "янголи" врятували не один десяток людей, доставили близько 4 тисяч наборів гуманітарної допомоги.

Гаряча лінія евакуаційної групи "Білий Янгол" на лиманському напрямку - 066-56-16-102.


Краматорське районне управління поліції

Донецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux