Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Роковини трагедії на залізничному вокзалі Краматорська: поліцейські вшанували пам’ять жертв ракетного обстрілу
Опубліковано 08 квітня 2023 року о 16:10

Рівно рік тому, 8 квітня 2022 року, російські війська спрямували балістичну ракету «Точка-У» із касетними зарядами у натовп людей, що чекали на евакуаційний потяг. Цинічний воєнний злочин забрав життя 61 людини, з них 9 - діти. Росіяни покалічили 121 людину, серед яких 23 дитини. Сьогодні сім’ї постраждалих і жителі Донеччини зібралися на місці удару, щоб віддати шану загиблим. Участь у меморіальному заході взяв начальник обласної поліції Руслан Осипенко.

Біля меморіалу – дитячі іграшки й паперові янголи, їх стільки ж, скільки людей вбила росія того ранку. Атака сталася близько 10:30, ракета влучила у тимчасовий зал очікування, де перебували близько 4 тисяч людей. Мешканці східних регіонів намагалися врятуватися від бойових дій і виїхати до більш безпечних областей.

Акт терору було вчинено із застосуванням касетних боєприпасів, які вибухали та вражали осколками все живе в районі станції та залізничних колій. Ворог мав на меті тільки одне – знищити якнайбільше цивільних. Більшість постраждалих загинули на місці, люди стікали кров’ю менше ніж за хвилину. Всюди були фрагменти тіл, батьки несли на руках скалічених дітей. У споминах українців назавжди залишиться закривавлена іграшка, порожній дитячий візочок і маленькі сандалі на пероні, що вже ніколи не знадобляться.

Разом із вбитими горем рідними керівництво Донецької обласної військової адміністрації, органів МВС, СБУ, прокуратури, Укрзалізниці, волонтери та небайдужі краматорці вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання. Вона пролунала саме в ту мить, коли в 2022-му місто сколихнув вибух. Присутні поклали до меморіалу квіти. Після церемонії відбувся показ фільму, складений з інтерв’ю людей, які постраждали.

До пам’ятного заходу долучився начальник Головного управління Нацполіції в Донецькій області Руслан Осипенко. Напередодні трагедії поліцейські вже декілька днів контролювали безпеку на станції під час масової евакуації - щодня Донеччину залишали до 8 тисяч людей. Тому одними з перших стали надавати допомогу постраждалим. Евакуювали поранених, документували воєнний злочин рф проти мирного населення. Злагоджені дії допомогли врятувати не одне життя, адже відлік йшов на секунди. Зібрані докази було передано до СБУ для досудового розслідування.

Начальник Донецької ОВА Павло Кириленко подякував за вірну службу поліцейським, співробітникам СБУ, медикам і всім, хто допомагав на місці обстрілу.

За кожен злочин, за кожне відібране життя росія відповість перед законом. Поліція Донеччини співчуває всім родинам, яких торкнулося горе. Світла та вічна пам’ять загиблим!


Відділ комунікації поліції

Донецької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux