Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Донеччини відшукали двох підлітків-втікачів
Опубліковано 29 травня 2019 року о 12:57

Перш ніж поліцейські встановили місцезнаходження 17-річного мешканця Слов’янська, хлопець встиг пожити у Дніпрі та планував оселитися у Лимані. Іншого мандрівника оперативники знайшли у Харкові.

До поліцейських Слов’янська звернулася адміністрація одного з навчальних закладів, яка повідомила про зникнення одного з учнів. Хлопець не відвідував заняття та не з’являвся у гуртожитку, на зв’язок також не виходив.

На пошук 17-річного юнака одразу були орієнтовані кілька підрозділів поліції. Правоохоронці одразу опрацювали ймовірні місця перебування втікача – розважальні та комп’ютерні заклади, публічні місця, залізничний та автовокзали.

Ускладнювало розшук хлопця й те, що він вів замкнений спосіб життя, мало з ким спілкувався, не мав рідних та вже притягувався до кримінальної відповідальності. Поліцейські розуміли, що втікач має намір «розчинитися», тому шукати його треба й поза межами регіону.

Так, в ході оперативних заходів розшуковці встановили невелике коло знайомих неповнолітнього та ймовірне місце перебування. З’ясувалося, що він деякий час мешкав у Дніпрі, деколи ночував у знайомого, зокрема «перебивався» по під’їздах та мав намір поїхати до Харкова.

З архівних даних правоохоронці встановили, що торік втікач працював у с.Щурове, тому поліцейські припустили, що й зараз юнак осяде вже у перевіреному місці. Орієнтування з прикметами хлопця було направлене й до Лиману, крім того, оперативники опрацювали всі бази відпочинку.

В с.Брусіно схожого на розшукованого хлопця, який сів у електропотяг до Лиману, побачила жінка.Саме там на залізничному вокзалі поліцейські знайшли зниклого вже наступного дня.

Батько іншого 16-річного хлопця звернувся по допомогу поліції Лиману тільки через 10 днів після зникнення сина. Поліцейські одразу розробили план розшуку хлопця.

Були перевірені місця ймовірного перебування хлопця та опитані його знайомі. Також поліцейські розглядали версію, що зниклий міг поїхати до своєї матері, якаперебувала на заробітках за кордоном. Тому постійно проводився аналіз інформації щодо виїзду юнака в інші області України та поза її межі.

Вже за 2 тижні розшуковці отримали інформацію, що схожого за орієнтуванням хлопця бачили в одному з районів Харкова. Туди одразу виїхала група лиманських поліцейських, які спільно з колегами Харківщини встановили місце перебування неповнолітнього.

Наразі обидва мандрівника знаходяться вдома. З ними поліцейські провели профілактичну бесіду щодо недопущення подібних вчинків у майбутньому та пояснили, чим могла загрожувати така необачна поведінка.

Відділ комунікації поліції
Донецькій області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux