Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Шкільна служба порозуміння: поліцейські відкрили для дітей Мар’їнки та Авдіївки дві кімнати для вирішення конфліктів
Опубліковано 15 лютого 2020 року о 13:13

Поліція Донеччини за підтримки міжнародних партнерів створює в школах окреме затишне, обладнане приміщення, де учні збиратимуться, щоб налагоджувати мирні стосунки. В кожній школі є також команда медіаторів (посередників), які допомагатимуть одноліткам дійти згоди. Шкільна служба порозуміння – сучасний спосіб профілактики правопорушень серед дітей, зокрема булінгу.

Сьогодні в Донецькій області працює 63 шкільні служби порозуміння, з них 27 – відкрито поліцією. Наразі у служб порозуміння з’являються свої «офіси» - кімнати з комфортними для дітей умовами. Перші такі осередки поліцейські створили в селищі Талаківка (Маріуполь) та м. Мирнограді.

Особливу увагу поліцейські приділяють дітям з лінії розмежування, що потрапили під вплив збройного конфлікту. Відтак, ще дві кімнати шкільної служби порозуміння було відкрито днями в Мар’їнській школі №1 та Авдіївській школі № 7.

Їх створено в рамках проєкту відділу ювенальної превенції поліції Донеччини та громадської організації "Молодіжна Ліга майбутніх поліцейських" "Простір миру та безпеки», який реалізується в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швеції та Швейцарії.

За словами начальниці відділу ювенальної превенції Катерини Шнейдер, проєктом передбачено створення 11-ти таких кімнат в 2020 році.

«Наша мета - створити для дітей Донеччини простори миру та безпеки та вказати новий шлях до вирішення конфліктів мирним шляхом. Уберегти дітей від вчинення правопорушень, булінгу, мотивувати їх до правосвідомої та толерантної поведінки», - зазначила Катерина Шнейдер.

Поліцейські проводять тренінги та менторські зустрічі зі школярами, навчаючи їх правильному врегулюванню конфліктів за допомогою медіації.

Дівчата та хлопці вже допомагають вирішувати конфлікти серед учнів своєї школи, а облаштовані приміщення із затишною атмосферою тільки сприятимуть вдалому примиренню.

"Раніше, якщо між учнями виникали сварки, ми всім педагогічни колективом намагались примирити дітей. Тепер я одразу передаю всі повноваження з цього питання нашим юним медіаторам, і найбільш радію від того, що у них все виходить", - зауважила директорка загальноосвітньої школи №7 м. Авдіївки Людмила Сіліна.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux