Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Слідчі Донеччини відкрили 5 кримінальних проваджень за фактами порушень виборчого законодавства
Опубліковано 09 липня 2019 року о 10:51

Всього з початку передвиборчої кампанії до поліції надійшло 147 повідомлень, пов’язаних з виборами до Верховної Ради України. Про це йшлося на робочі нараді за участі працівників слідства та управління превентивної діяльності під головуванням заступника начальника поліції Донецької області Павла Алєксєєнка.

За п’ятьма фактами розпочато досудові розслідування. Серед них підкуп виборців (ст. 160 Кримінального кодексу України), перешкоджання здійсненню виборчого права (ст.157 ККУ) і три факти хуліганства (ст. 296 ККУ).

Так, у Новогродівці відкрито кримінальне провадження за пошкодження агітаційної конструкції.

Складено 8 адміністративних протоколів. Усі стосуються порушення правил передвиборчої агітації. Відносно решти повідомлень тривають перевірки.

Більшість звернень про порушення надійшла від громадян, а також представників Громадянської мережі ОПОРА. Крім того, поліція реєструє порушення, виявлені під час моніторингу інтернет-мережі. Кожна інформація ретельно перевіряється та їй надається правова оцінка.

Нагадаємо, згідно із Законом України «Про вибори народних депутатів України», участь у передвиборній агітації забороняється:

- іноземцям та особам без громадянства, у тому числі через журналістську діяльність чи у формі участі у концертах, виставах, спортивних змаганнях, інших публічних заходах, що проводяться на підтримку чи за підтримки партії - суб'єкта виборчого процесу чи кандидата у депутати;

- органам виконавчої влади, органам влади Автономної Республіки Крим та органам місцевого самоврядування, правоохоронним органам і судам;

- у робочий час посадовим і службовим особам органів, зазначених у пункті 2 цієї частини, крім випадків, коли відповідна посадова чи службова особа є кандидатом у депутати;

- членам виборчих комісій протягом строку їх повноважень у відповідних виборчих комісіях.

Якщо ви стали свідком будь-яких порушень, пов’язаних з виборчим процесом, повідомляйте на лінію 102 або до найближчого відділення поліції.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux