Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Топ результатів поліції Донеччини з протидії злочинності
Опубліковано 10 жовтня 2019 року о 11:33

Серед резонансних розкриттів за 9 місяців 2019 року - порятунок жертви замовного вбивства, ліквідація міжнародного каналу торгівлі людьми, викриття організованої групи наркоторговців, затримання мігранта за вбивство 14-річної дівчини. Далі – найголовніші цифри та найбільш яскраві приклади роботи карного розшуку та інших оперативних підрозділів.

У поліції Донецької області підбили підсумки діяльності з протидії злочинності та забезпечення публічної безпеки за 9 місяців поточного року.

Протидія організованій злочинності

Поліцейські припинили діяльність 10 організованих злочинних груп, серед яких бандформування та два угрупування з корумпованими зв’язками.

До кримінальної відповідальності притягуються 44 особи, які вчинили 58 злочинів, з яких 47 – тяжкі та особливо тяжкі. Збиток, спричинений протиправними діями ОЗГ, сягає понад 1,3 мільйони гривень.

Кримінальні провадження за усіма фактами спрямовані до суду. На майно фігурантів накладено арешт на суму близько 10 мільйонів гривень.

Так, працівники управління стратегічних розслідувань поліції Донецької області зібрали доказову базу відносно чотирьох учасників банди, яка вчинила серію нальотів на валютників. При нападах зловмисники на жертв використовували зброю, викрадену з органів внутрішніх справ АР Крим.

Викрито схему нелегального збагачення, до якої були причетні посадові особи пенсійного фонду. Задокументовано 24 епізоди хабарництва на суму понад 1 мільйон гривень.

Розкриття тяжких злочинів проти особи

Слідчі поліції спільно з СБУ попередили замовне вбивство, врятувавши людині життя. 38-річного фермера з Волноваського району замовила його дружина. Силовики провели спецоперацію з порятунку, інсценувавши злочин. Жінка та посередник, що найняв кілера, заарештовані без права застави.

Загалом поліцейські розкрили 64 умисних вбивства, це понад 91% від усіх зареєстрованих.

Викриття іноземців, які вчиняють злочини на території України

У Костянтинівці поліцейські затримали підозрюваного у вбивстві 14-річної дівчинки, яку шукали три тижні. 39-річний чоловік заманив дитину у кущі, вдарив ножем, а тіло заховав в очереті на водоймі. Ним виявився громадянин Молдови раніше судимий за розбійний напад. У рамках оперативно-профілактичних заходів «Мігрант» поліцейські беруть під контроль іноземців, які вчиняють злочини в Україні - це і допомогло оперативно розшукати вбивцю.

За 9 місяців оперативники задокументували 46 злочинів, скоєних мігрантами. Більшість затриманих – громадяни РФ.

Протидія торгівлі людьми

Оперативники відразу кількох підрозділів затримали організовану злочинну групу, яка відправляла жінок до Чехії для сексуальної експлуатації. Міжнародний канал торгівлі людьми, який створили троє маріупольців, перекритий. Кримінальне провадження за фактом спрямовано до суду.

У цьому році за фактами торгівлі людьми відкрито 8 кримінальних проваджень.

Боротьба з наркозлочинністю

Поліцейські вилучили з незаконного обігу близько 72 кг різних видів наркотиків. Вартість вилученого за цінами «чорного ринку» - 3 мільйони гривень.

Викрито 169 фактів наркоторгівлі. Працівники управління протидії наркозлочинності затримали у Костянтинівці групу наркодилерів з 6 осіб. У лідера злочинної групи вилучено метадон в особливо великих розмірах. Під час оборудок вживали заходів конспірації і тактику залякування, а під час затримання лідер ОЗГ намагався застосувати зброю, але був блокований спецпризначенцями КОРДу.

Перекриття обігу зброї

З незаконного обігу вилучено 133 одиниці вогнепальної зброї, 108 протитанкових гранатометів (РПГ), 1900 гранат, майже 223 тисячі патронів та понад 81 кг вибухівки.

Співробітники управління карного розшуку ліквідували канал збуту боєприпасів на території обслуговування Селидівського відділення поліції. Торговець гранатами затриманий, а у його спільника вилучено арсенал зброї.

А у Костянтинівці поліція вилучила схрон з 10 гранатами і тротилом, розташований у пів кілометрі від житлових будинків.

Затримання бойовиків

З початку року поліцейські викрили 183 учасників незаконних збройних формувань.

Поліція та прикордонники затримали бойовика, який майже 5 років ховався в РФ. Найманець з Дружківки, який в 2014 році ніс службу на блокпості терористів, був зупинений відразу після переходу державного кордону України.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux