Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
З початку року поліція Донеччини скерувала до суду 23 кримінальних провадження за фактами торгівлі людьми
Опубліковано 18 жовтня 2021 року о 17:04

За дев’ять місяців 2021 року правоохоронцями Донецької області задокументували 28 злочинів у сфері торгівлі людьми. Серед них - факти сексуальної експлуатації, примусової праці та втягнення у злочинну діяльність.

Сьогодні, 18 жовтня, - Європейський День боротьби з торгівлею людьми. Його мета – консолідація зусиль щодо захисту громадян від усіх форм сучасного рабства та підвищення рівня обізнаності про це явище.

З початку року поліцейські Донеччини оголосили підозру 10 торговцям людьми. До суду скеровано 23 кримінальних провадження. Зокрема перед судом заочно постали вісім членів злочинної організації, які керували підпільною катівнею «Ізоляція» в тимчасово окупованому Донецьку та, окрім інших злочинів, примушували в’язнів до важкої роботи.

На сьогодні встановлено 23 потерпілих від торгівлі людьми. Від цього виду злочинів страждають переважно особи в уразливому стані: самотні матері, діти-сироти, внутрішньо переміщені особи тощо.

Пріоритетом поліції є запобігання продажу людини у рабство. Документування здійснюється на етапі вербування жертви так, щоб у подальшому уникнути шкідливих наслідків для неї. У серпні правоохоронці перекрили міжнародний канал торгівлі людьми та врятували жінок, яких намагалися вивезти до Греції з метою сексуальної експлуатації.

Серед характерних ознак торгівлі людьми: обмеження свободи пересування, відсутність вибору та можливості припинити роботу, вилучення паспорту та інших документів, погроза силою або її застосування, боргова кабала тощо.

Торгівля людьми проявляється у різних формах: від сексуальної та трудової експлуатації до примусового жебрацтва та усиновлення в комерційних цілях.

Стаття 149 Кримінального Кодексу України передбачає, що злочини, пов’язані з торгівлею людьми, караються позбавленням волі на строк від 3-х до 15-ти років.

Поліція Донеччини закликає усіх, хто потрапив в ситуацію торгівлі людьми або має інформацію про такі випадки, повідомляти на лінію 102.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux