Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Триває обов’язкова евакуація цивільних з Донеччини: з Райгородка поліцейські вивезли сім’ю з трьома малолітніми дітьми
Опубліковано 05 серпня 2022 року о 12:57

Через масові обстріли селища на Півночі регіону родина майже не виходила з укриття. З кожним днем бойова ситуація загострювалася – далі залишатися стало смертельно небезпечно. Про евакуацію сім’ї подбали поліцейські Лимана та співробітники роти поліції особливого призначення ГУНП в Донецькій області. Також гуманітарну допомогу правоохоронці надали мешканцям с.Крива Лука та с.Каленики, що у кількох кілометрах від ворожих позицій.

У зв’язку із активною фазою бойових дій на Донеччині триває обов’язкова евакуація цивільних з Донеччини. За перші дні можливістю безкоштовно виїхати за межі області скористалися 386 людей.

Щоб врятувати свою родину від постійних обстрілів і холодів узимку, необхідно:

— залишити заявку за телефоном 0988903318;

— дістатися до місця збору, звідки буде безкоштовний підвіз до евакуаційного потягу у Покровську;

— сісти на безкоштовний потяг до Кропивницького, отримати одноразову грошову допомогу на станції Кропивницький або Олександрія;

— оселитися у Кіровоградській області - це безкоштовно.

Влада надає безкоштовне житло, харчування, психологічну та медичну допомогу тощо.

Поліцейські закликають мешканців евакуюватися до більш безпечних регіонів. Особливу увагу офіцери приділяють сім’ям з дітьми, адже зберегти життя та здоров’я неповнолітніх є завданням номер один.

По допомогу до поліції звернулася родина викладачів. У сім’ї виховується троє дітей, найменшому ще не виповнилося два роки. На початку війни батьки вирішили переїхати зі Слов’янська до Райгородка – проте удари ворога по селищу щодня ставали жорстокішими та більш масивними. Через постійні обстріли чоловіку вдавалося вийти з підвалу тільки набрати води, а потім знову в укриття. Сім’я розуміла, що самостійно виїхати їм не вдасться та звернулися за допомогою до поліції.

Безпечну евакуацію на броньованому транспорті організували співробітники поліції Лимана та роти поліції особливого призначення. Разом із місцевою владою Слов’янська правоохоронці знайшли житло для родини у Житомирській області. Наразі сім’я передана волонтерам та перебуває у безпеці.

Правоохоронці наголошують, що ніхто не залишається наодинці з проблемою у такий важкий час. Родинам всесторонньо надається допомога та прихисток.

Також поліцейські разом із представниками Червоного хреста, місцевої влади та ДСНС передали гуманітарний вантаж у населені пункти поблизу лінії фронту. Мешканці с.Крива Лука та с.Каленики, що знаходиться у 2-3 кілометрах від окупованої території, отримали продукти швидкого приготування та необхідні речі. Сьогодні зранку с.Крива Лука було знову обстріляно окупантами, зруйновано кілько житлових будинків. Поліцейські вкотре закликали людей виїхати та роз’яснили всю небезпеку ситуації.

Наголошуємо, що евакуація – єдиний спосіб зберегти життя та здоров’я!

 
Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux