Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Цікаво про безпеку: поліцейські та кінологи влаштували в Урзуфі пізнавальне свято для маленьких відпочивальників
Опубліковано 11 червня 2018 року о 18:36

З початком канікул співробітники поліції Донеччини разом з учасниками «Ліги майбутніх поліцейських» та чотирилапими «детективами» відправилися у «турне» дитячими оздоровчими центрами. Мета – убезпечити дітей під час відпочинку та навчити, як не потрапити в біду та допомогти товаришу.

Дружня обстановка та весела компанія дітей зустріла сьогодні гостей «у погонах» - начальника відділу ювенальної превенції ГУНП в Донецькій області Катерину Шнейдер та кінологів зі службовими собаками.

Дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Юний моряк», що на узбережжі Азовського моря, відкрив свої двері для 300 дітей. Серед відпочивальників є хлопці та дівчата, позбавлені батьківського тепла - вихованці міського дитячого будинку «Центр опіки», для яких правоохоронці вже давно стали добрими друзями.

Поліцейські розповіли про основні правила поводження з вибухонебезпечними предметами. В ігровій формі правоохоронці пояснили малечі, що не можна торкатися невідомої знахідки, на якій відстані можна знаходитися від підозрілого предмета та до кого треба звернутися по допомогу при виявленні зброї чи вибухівки.

Після пізнавальної бесіди на дітей чекав сюрприз – чотирилапі гості з кінологічного центру поліції Донеччини. Лабрадор Гуч разом із наставником Віктором Казаковим продемонстрував свої вміння виконувати команди та за лічені секунди знаходити зброю. А німецька вівчарка Тері по команді Степана Єрьоменка затримала та знешкодила умовного зловмисника.

Діти були у захваті від побаченого, задавали багато питань та подякували поліцейським за цікаве дозвілля.

Крім того, в цьому році активістка маріупольської ланки «Ліги майбутніх поліцейських» Вероніка Філічкина спробували себе в ролі вожатої. Вона із задоволенням ділиться з малечею знаннями та розповідає про переваги молодіжної організації, в якій діти та поліція є повноправними партнерами.

Поліцейські впродовж всього літа будуть поряд з маленькими відпочивальниками. Як правоохоронці - розповідатимуть про правила безпечного відпочинку, і як друзі - гратимуть та підтримуватимуть дітей.

Нагадуємо, кожна дитина може звернутися до поліцейського з будь-якою проблемою. Потрапив у складну ситуацію? – Набирай 102.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux