Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Бахмуті залишається близько 200 дітей. Поліція робить все можливе, аби евакуювати всіх до останнього – Руслан Осипенко
Опубліковано 01 лютого 2023 року о 14:47

Війська рф щодня знищують місто та вбивають бахмутян. Більшість населення вже виїхало, але ще залишаються родини з дітьми. Заходи з їх порятунку визначив начальник поліції Донеччини під час робочої поїздки до Бахмута. 

Незважаючи на пошкоджений відділ поліції, в місті у режимі 24 на 7 продовжують працювати чергова частина, слідчо-оперативні групи та «Білі Янголи». Бахмут тримає оборону, а поліцейські під обстрілами піклуються про мешканців.

Начальник Головного управління Нацполіції в Донецькій області Руслан Осипенко перевірив, як триває служба в «гарячій точці», зустрівся з іноземними журналістами, провів інструктаж, перевірив стан забезпечення поліцейських необхідними речами й транспортом, визначив, які є потреби. Очільник поліції Донеччини підтримав правоохоронців та обговорив з ними першочергові завдання.

«Наша основна місія - це комунікація із ЗСУ, госпітальєрами, парамедиками, волонтерами та військовою адміністрацією щодо надання гуманітарної допомоги та евакуації цивільного населення. Акцентуємо увагу на родинах з дітьми. Потрібно зробити все, аби вивезти всіх до більш безпечних місць», - зазначив Руслан Осипенко.

Наразі у місті залишається 5990 людей, з них близько 200 – діти. Цивільні, які ще не виїхали, розраховують на допомогу правоохоронців: продуктові та гігієнічні набори, ліки та, звичайно, евакуацію. Всім цим займаються «Білі Янголи». Поліцейським повсякчас доводиться ризикувати власним життям та докладати неабияких зусиль, аби вмовити людей виїхати.

Так, нещодавно до «янголів» звернулась жителька міста Костянтинівка, яка попросила поліцейських вивезти її доньку з найгарячішого району Бахмута. Правоохоронці поспішили на допомогу. З’ясувалося, що дівчина проживає разом з батьком і своїм другом. Від евакуації вони категорично відмовляються, а 17-річна дівчина не хоче кидати рідних людей. Застосувавши навички психологів, «янголи» все ж таки переконали підлітків на евакуацію, а чоловік - вирішив залишитися.

Під час евакуації на околиці району, де проживає родина, почали прилітати снаряди. Аби не наражати дітей на небезпеку, правоохоронцям довелося перечекати у підвалі. Щойно вибухи скінчились, дівчину та хлопця посадили в броньоване авто та відвезли у Костянтинівку, де на них чекала мама дівчини.

Варто зазначити, що поліцейські за відмови людей евакуюватися до інших регіонів України погоджуються вивозити їх хоча б до більш безпечних районів Донеччини. Громадяни можуть виїхати до своїх рідних, друзів, знайомих, або просто обрати більш спокійне місто області для проживання.

Нагадаємо, звернутися за допомогою до евакуаційної групи «Білий Янгол», яка працює на Бахмутському напрямку, можна за телефоном 066-56-15-102.


Відділ комунікації поліції

Донецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux