Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Добропіллі вже рік функціонує поліцейський проєкт «Простір довіри»
Опубліковано 22 грудня 2020 року о 17:23

64 заходи, серед яких тренінги, діалогові зустрічі, велоквести, психологічні консультації, поїздки в інші міста з метою обміном досвіду протягом року були реалізовані громадою спільно з правоохоронцями у Добропіллі завдяки даному проєкту.

Проєкт «Створення Простору Довіри у Великому Добропіллі» реалізується громадською організацією «ДЦМ «Добро» у партнерстві з Добропільським відділенням поліції, громадською організацією «Твори Добропілля» за підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швеції та Швейцарії та спрямований на налагодження взаємодії громади та поліції, а саме роботи з підлітками.

Найяскравішими заходами за цей рік для всіх учасників стали поїздки до інших міст з метою обміном досвіду. Так, під час поїздки до Чернігова підлітки разом с працівниками поліції провели три інтенсивні дні. За цей час вони брали участь у тренінгах та волонтерській акції з висадки рослин у гаю, побували на різних екскурсіях. Запам’яталась і подорож разом з поліцейськими до Святогірська на фестиваль колядок.

Не менш яскравим став захід «Жива бібліотека». Так, співробітники Добропільського відділення поліції відвідували навчальні заклади в Добропіллі та Добропільському районі та спілкувалися з дітьми. Школярі мали змогу більш тісно поспілкуватися з правоохоронцями та поставити їм купу запитань, які дійсно їх цікавлять і турбують. Використовуючи креативний метод спілкування, поліцейські в ігровій формі відверто та щиро ділилися інформацією з дітьми, залюбки відповідали на всі питання та у товариській атмосфері разом вирішували, як вчинити в тій чи іншій ситуації. Такі зустрічі допомагають краще порозумітися дітям і дорослим, і це ще один крок для налагодження взаємодії.

В рамках даного проєкту у приміщенні Добропільського відділення поліції була відкрита «Зелена кімната». Це приміщення є місцем для нетравматичного спілкування з підлітками, які стали свідками події або потерпіли від насильства. Як зауважив керівник Добропільського відділення поліції, Юрій Кондрацький: «Найголовніше - це довіра! І ми робимо все можливе для того, щоб довіра збільшувалась кожен день!».

Так, протягом року було реалізовано багато різноманітних заходів, серед яких тренінги, велоквести, майстер-класи з рукоділля та малювання, кіноперегляди, дружні посиденьки з іграми. За цей час до проєкту залучилось 52 правоохоронці. Завдяки цим подіям поліцейські зблизились з підлітками, навчились краще розуміти один одного, налагодили довірчі стосунки.

- Весь цей рік з нами завжди поряд були начальник Добропільського відділення поліції Юрій Кондрацький та його колеги, які завжди активно брали участь у створенні проєктів, спрямованих на налагодження комунікації та безпеки в громаді. Поряд з ними ми відчуваємо підтримку, захист, щирість та віру в зміни в нашій громаді. Впевнені, що ми і надалі будемо тісно співпрацювати, - зазначила керівниця проєкту Марина Кучеренко.

Покровський відділ поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux