Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Гранітному поліцейські та вибухотехніки навчають дітей правилам поводження в екстрених ситуаціях
Опубліковано 11 червня 2018 року о 17:29

В прифронтовому селищі, яке потерпає від агресії з боку терористів, відпочинок дітей проходить під наглядом поліції. На базі Гранітненської школи створений пришкільний табір, де перебувають 50 дітей різного віку. Представники департаменту вибухотехнічної служби Національної поліції України та працівники ювенальної превенції м. Волноваха провели для малечі урок безпеки.

На території проведення ООС, тим більше на лінії розмежування, знайти небезпечну «іграшку» можна практично скрізь: в лісі, в старому окопі, на полі, на вулицях, на ігровому майданчику та навіть на власному городі. І якщо вибухові пристрої відомого зразка легко розпізнати за зовнішнім виглядом і діяти відповідно до ситуації, то саморобні вибухівки та нерозповсюджені боєприпаси визначити набагато складніше не тільки дітям, а й дорослим.

Поліцейські постійно охороняють безпеку вихованців пришкільного табору, а сьогодні до них завітали фахівці-вибухотехніки.

Працівники поліції з великим досвідом роботи, які мають за плечима сотні цікавих та повчальних уроків життя, заінтригували маленьких слухачів з перших хвилин. Вибухотехніки продемонстрували велику кількість боєприпасів, які можуть трапитися дітям, та детально розповіли, що треба робити в тому чи іншому випадку.

В Гранітному діти дуже обізнані в цьому питанні. І це не дивно, адже маленькі мешканці села живуть поряд з небезпекою, за кількасот метрів від позицій бойовиків. Правила поводження з вибухонебезпечними предметами їм життєво необхідні.

На завершення поліцейські з ювенальної превенції розповіли учням правила поводження у побуті, а діти в свою чергу активно відповідали на всі питання.

«Ми постійно піклуємося про безпеку дітей та регулярно нагадуємо основні правила поводження в екстрених ситуаціях, адже діти мають властивість забувати та швидко перемикати свою увагу на інші події. Тому важливо систематично нагадувати їм про дотримання особистої безпеки», - зазначила співробітник ювенальної превенції Волноваського відділу поліції Оксана Божа.

Волноваський відділ поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux