Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Краматорську обговорили соціальний захист ветеранів і пенсіонерів МВС та Національної поліції
Опубліковано 08 вересня 2018 року о 11:59

На Донеччині 2,5 тисяч правоохоронців у запасі, з них щонайменше 25 – потребують допомоги прямо зараз через тяжку хворобу або відсутність житла, яке було зруйноване під час бойових дій або залишилося на окупованій території. З метою вирішення проблем ветеранів керівництвом обласного главку була організована зустріч пенсіонерів з представниками служб, які відповідають за пенсійне та соціальне забезпечення.

За ініціативою керівництва Головного управління Нацполіції в Донецькій області відбулося спільне засідання з представниками громадських організацій «Асоціація ветеранів МВС України у Донецькій області», «Донецька професійна спілка атестованих працівників поліції» та державної установи «Територіальне медичне об’єднання МВС України в Донецькій області».

У Краматорську зібралися пенсіонери органів внутрішніх справ з північної частини регіону – Бахмуту, Покровська, Краматорська, Слов’янска. Вони віддали по 20, а то й 50 років свого життя боротьбі зі злочинністю. Більшість мають активну громадянську позицію і досі у строю – передають досвід молодим поліцейським.

«Вирішення проблем ветеранів потребує комплексного підходу, саме тому були запрошені усі спеціалісти компетентних служб. Правоохоронці, які допомагали людям, ризикуючи власним життям, сьогодні мають відчувати підтримку держави», - наголосив заступник начальника поліції Донецької області Василь Остапчук.

Перерахунок пенсій, порядок нарахування надбавок та пенсійних виплат переселенцям, розмір пільг – на всі питання, які хвилюють ветеранів, відповіли представники Пенсійного фонду, Департаменту соціального захисту населення.

Крім того, заступник начальника управління-начальник відділу реалізації пільг Департаменту соціального захисту населення Дмитро Пожарський відзначив, що жоден правоохоронець, який потребує допомоги з придбанням житла, не залишиться без уваги. Він роз’яснив, за яких умов надається допомога та який пакет документів необхідно надати.

Присутні в залі цікавились також порядком отримання матеріальної допомоги членами сімей загиблих правоохоронців, наданням медичної допомоги тощо.

Аналогічна зустріч запланована і з ветеранами півдня області, вона відбудеться в Маріуполі.

Василь Остапчук зазначив, що після обговорення на місцях роботу ветеранської організації буде переформатовано з урахуванням всіх потреб ветеранів.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux