Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Краматорську поліцейські спецпідрозділу ТОР врятували хлопця від самогубства
Опубліковано 04 вересня 2018 року о 14:07

«Там хтось хрипить, потрібна допомога», - першим дивні звуки з лісосмузі почув старший наряду патрульної поліції Богдан Соколов. Пильність виявилася ціною життя. Вночі, майже наосліп ТОРівці кинулися прочісувати кущі і знайшли людину в петлі, яка помирала. Поліцейські перерізали мотузку та викликали швидку. За словами лікарів, ще мить, і хлопця було б не врятувати.

Випадок стався під час нічного патрулювання Краматорська близько 21.30. На одній з вулиць екіпаж спецпідрозділу патрульної поліції ТОР у складі Богдана Соколова, Максима Карамушки, Альони Березан та Захара Волкова, зробив вимушену зупинку. Для 30-річного краматорчанина вона виявилася доленосною.

«З боку лісопосадки було чутно музику, але Богдан розчув крізь неї хрип, ніби хтось когось душить. Ми пішли у посадку на звук. Було дуже темно, і ми зробили декілька кругів, поки не побачили чоловіка, який висів на дереві. Поряд із ним на землі розривався телефон – звідси й музика. Хлопцю хтось дзвонив, і це допомогло нам швидко його знайти», - розповідає патрульна поліцейська Альона Березан.

Патрульні зізнаються, що було досить моторошно, адже у цей момент на рингтоні лунала пісня про розбите кохання з трагічним підтекстом.

Богдан Соколов зреагував миттєво та перерізав мотузку на шиї вже непритомного чоловіка. Хлопець прийшов до тями та почав дихати. Поліцейські поклали хлопця на землю, викликали швидку та поки бригада їде, стежили, щоб дихальні шляхи залишалися відкритими.

У лікарні хлопцю надали медичну допомогу, після чого він був доставлений додому. Факт зареєстрований в журналі Єдиного обліку заяв і повідомлень про правопорушення та інші події Краматорського відділу поліції. Відтепер дільничний офіцер під час обходу жителів перевірятиме, чи все у чоловіка добре.

За словами врятованого, піти на цей крок він вирішив після сварки з дівчиною. Зараз з ним усе гаразд.

Цей екіпаж вже не вперше рятує людей. Богдан Соколов має нагороду за порятунок дівчини, яку він витягнув з колодязя. Спецпризначенець ТОРу працює в управлінні патрульної поліції Краматорська і Слов’янска від самого початку та проходив навчання у Міжнародній академії поліції в Будапешті під керівництвом агентів ФБР США, а також бійців спецпідрозділу SWAT.

Керівництво поліції Донеччини висловлює патрульним поліцейським вдячність за пильність, професійні дії та небайдужість до людської долі.

 
Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux