Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Маріуполі затримано крадіїв-«благодійників»
Опубліковано 19 лютого 2018 року о 17:34

Використовуючи добрі наміри у злочинних цілях, двоє поплічників залишали пенсіонерів без останніх заощаджень. Один пропонував вилікувати від хвороб, інший – грав роль лікаря. Поки тривав «сеанс» і власник помешкання був зайнятий «зціленням», зловмисник обчищав полиці та схованки. Після чергового злочину шлях відходу їм заблокували співробітники карного розшуку обласного главку поліції.

З перших днів січня 2018 року до поліції стали звертатися літні маріупольці, переважно чоловіки, з однаковою історією. На вулиці біля власних будинків до них підходив невідомий і після нетривалої бесіди цікавився самопочуттям. Дізнавшись про хвороби, які так чи інакше турбують всіх пенсіонерів, пропонував безоплатні послуги висококваліфікованого лікаря. Чоловік запевняв – їхати нікуди не потрібно, професіонал сам прийде до них додому. Після чого «благодійник» записував адресу та їхав за спільником.

За кілька хвилин крадії вже стояли на порозі у довірливих громадян. Поки псевдо-лікар проводив «сеанс» терапії, його «асистент» шукав по чужій квартирі гроші та банківські картки. В кількох випадках зловмисники викрадали й мобільні телефони.

Документування їх злочинної схеми тривало близько двох тижнів. Провівши вдало оперативну комбінацію, розшуковці затримали «дует» через кілька хвилин після чергової махінації. При них знаходилися речові докази – викрадені кошти та картка банку. Під час проведених обшукових заходів було вилучено також мобільний телефон однієї з жертв.

Щодо осіб затриманих, - це мешканці Маріуполя 1972 та 1976 років народження. Обидва раніше вже притягувалися до кримінальної відповідальності. Варто зазначити, що познайомились вони у місцях позбавлення волі, коли відбували чергове покарання.

Співпрацювати зі правоохоронцями вони відмовляються, однак у поліцейських є достатня доказова база їх причетності до низки злочинів.

Наразі судом їм обрано запобіжний захід – арешт з альтернативою виходу під заставу в розмірі 88 тисяч гривень.

Відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.185 «Крадіжка, поєднана з проникненням у житло» Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

 
Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux