Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Міжнародний День захисту дітей поліцейські Донеччини закликали багатодітні родини евакуюватися
Опубліковано 01 червня 2022 року о 17:40

Навіть на лінії фронту малеча сьогодні відчула свято та отримала подарунки. Проте найголовніша мета - зберегти життя хлопців і дівчат, чиє мирне дитинство знищила росія. З пропозицією допомоги в евакуації до багатодітних родин завітав начальник поліції Донеччини Руслан Осипенко разом із керівництвом Донецької ОВА та Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Щодня поліцейські та рятувальники евакуюють дітей із зони бойових дій, рятують поранених малюків і доставляють гуманітарну допомогу. На сьогодні врятовано вже близько 18 000 дітей. Але багато малечі все ще залишається в небезпеці.

«Евакуація – кращий спосіб зберегти життя дітей», -  особисто звернулися до багатодітних батьків  керівник Донецької ОВА Павло Кириленко,  начальник  Національної поліції в Донецькій області Руслан Осипенко та ГУ ДСНС Донеччини Олексій Мігрін, місцевих адміністрацій.

Представники влади відвідали дитячі будинки сімейного типу в Мирнограді, Костянтинівці та Дружківці. Павло Кириленко зазначив, що при бажанні евакуюватися вони отримають допомогу з транспортом, житлом тощо.

Хлопчикам і дівчаткам, що залишаються на Донеччині, поліцейські привезли смаколики, іграшки й необхідні речі. Подарунки дісталися й до малечі з Мар’їнки, Авдіївки та інших населених пунктів, які нещадно бомбардують окупанти. Понад 300 малюків Краматорського району, де зараз триває наступ росіян,  привітали поліція та Червоний Хрест.

Жорстока реальність залишає у дітей глибокі травми на все життя. Ювенальні інспектори продовжують піклуватися про дітей і залучають до цієї справи волонтерів. Так, під час акції «Разом сильніші»волонтер Інна, яка побажала залишитись невідомою, здійснила мрію 14-річного Ростислава з селища Дробишеве, яке зараз є тимчасово окупованим. Будинок хлопця було пошкоджено ворожим снарядом, а сам він був поранений та  направлений на лікування в одну з лікарень Дніпра. 

Ростислав отримав поранення під час прогулянки на велосипеді, який було знищено осколками. У тісній співпраці із ювенальними поліцейськими Донеччини, які весь час були із хлопцем на зв’язку, та завдяки дбайливому піклуванню колег з ювенальної превенції Дніпра й «чарівній феї» Інні Ростислав не тільки пішов на поправку, а й отримав омріяний подарунок – новенький велосипед, який вже встиг «протестувати».

 
Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux