Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Волновасі поліцейські провели соціальну акцію з попередження дорожньо-транспортних пригод
Опубліковано 28 серпня 2020 року о 17:11

Правоохоронці спільно з активною молоддю з громадської організації «Ліга майбутніх поліцейських» за допомогою попереджувальних написів біля пішохідних переходів нагадали містянам про правила переходу проїжджої частини.

Наближається новий навчальний рік і школярі щодня долатимуть дорогу з дому до школи і назад. Часто цей шлях передбачає  перехід проїжджої частин. Діти, як правило, мають розсіяну увагу, нерідко переходять дорогу дивлячись в телефон чи відволікаються. Аби уберегти їх від дорожньо-транспортних пригод, травматизму та стимулювати їхню увагу біля проїжджої частини, співробітники групи реагування патрульної поліції та ювенальні поліцейські вирішили взяти до рук фарбу та трафарети.

Сьогодні у Волновасі поновили попереджувальні написи-нагадування перед пішохідними переходами. Особлива увага приділялася «зебрам» з постійним потоком людей.

"Візьми дитину за руку", "Дивись на дорогу, а не в телефон", "Подивись в сторони»", «Зніми навушники» - саме такі написи  за допомогою спеціальних трафаретів розмістили співробітники Волноваського відділу поліції та лігівці перед пішохідними переходами міста.

Загальними зусиллями учасники соціальної кампанії розмістила більше 30-ти профілактичних написів.

Хочеться зауважити, що дані написи закликають дотримуватися правил дорожнього руху не тільки школярів, а й дорослих:

«Візьми дитину за руку!» - заклик не покладатися на сили та знання малюків, а контролювати їх шлях на проїжджій частині.

«Подивись в сторони» - не слід бути безпечним, переходячи дорогу у відведених місцях. Спочатку подивіться вліво-вправо, аби переконатися, що транспорту немає або він зупинився. Водій не встигне загальмувати, якщо ви раптово почнете рухатися по переходу.

«Вийми навушники» - неуважність на дорозі та ще й закриті вуха –  шлях трагедії. Вийміть навушники з вух, коли будете перетинати дорогу. Якщо водій не встигатиме загальмувати, то ви, почувши сигнал,  матимете можливість зупинитися чи зійти на тротуар, чого не вийде з навушниками у вухах.

Саме через недисциплінованість та невиправдано ризиковану поведінку пішоходів відбувається значна кількість ДТП. Сподіваємося, що прості нагадування привернуть увагу громадян.

 
Волноваський відділ поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux