Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Українські та естонські поліцейські впроваджуватимуть спільний проект
Опубліковано 26 січня 2022 року о 10:01

Презентація проєкту відбулася сьогодні, 25 січня, під час зустрічі Голови Національної поліції України Ігоря Клименка з естонською делегацією на чолі з генеральним директором Департаменту поліції та прикордонної охорони Естонської Республіки Елмаром Вахером та Надзвичайним та Повноважним Послом Естонської Республіки в Україні Каймо Кууском.

Реалізація проєкту «Розвиток управлінського потенціалу регіональної поліції та керівництва в ГУНП в Чернігівській та Кіровоградській областях на базі досвіду Східної та Південної префектур Департаменту поліції та прикордонної служби Естонії» відбуватиметься у двох областях України.

Відтак участь у зустрічі взяли спеціальний представник Департаменту поліції та прикордонної охорони Естонської Республіки Тармо Кохв, префект Східної префектури Департаменту поліції та прикордонної охорони Естонської Республіки Тарво Крууп, керівник проєкту Тармо Віікмаа, начальник Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва Василь Неволя, начальник ГУНП в Кіровоградській області Роман Козьяков, т.в.о. начальника ГУНП в Чернігівській області Олександр Васильченко.

Голова Нацполіції Ігор Клименко висловив подяку естонській стороні за плідну взаємодію:

«Ви приїхали у гарячі часи для України. Управління підрозділами, системою поліції в такі моменти проявляє цілісність поліцейської спільноти та вміння керівників оцінювати ситуацію та правильно ставити завдання для своїх підлеглих. Ми взяли дві області, і на невеликих системах відпрацюємо наші спільні позиції».

Тармо Віікмаа презентував учасникам зустрічі проєкт та наголосив, що його впровадження має гармонічно вписатися в уже запущені процеси та допомагатиме у проведенні широкомасштабних реформ в Україні. Також йдеться про розвиток потенціалу поліції, безпеку жителів, їхню довіру до правоохоронців та вдосконалення співпраці між правоохоронними органами двох країн.

Також метою проєкту є активізація контактів між українськими та естонськими поліцейськими, що сприятиме зміцненню двосторонніх відносин поліцейських відомств та утвердженню верховенства права в Україні та Естонській Республіці. Водночас правоохоронці двох країн обмінюватимуться досвідом, зокрема щодо впровадження та використання державними і правоохоронними органами сучасних інформаційних технологій у сфері кібербезпеки та електронного врядування, а також протидії гібридним загрозам.

Префект Східної префектури Департаменту поліції та прикордонної охорони Естонської Республіки Тарво Крууп висловив впевненість, що шляхом обміну досвіду можна зміцнити правоохоронні відомства обох держав.

«Поліція постійно змінюється. І дуже часто в центрі змін – управління та розвиток управління», – зауважив Тарво Крууп.

Генеральний директор Департаменту поліції та прикордонної охорони Естонської Республіки Елмар Вахер наголосив на важливості спільних проєктів між українськими та естонськими правоохоронцями:

«Впевнений, нам є що одне одному дати, адже це не тільки навчання, а насамперед діалог. Якщо ми будемо діяти спільно – ми будемо сильнішими».

«Управління силами та засобами Нацполіції України – дійсно великий обсяг роботи, у якому беруть участь багато керівників. І якщо ми разом із вами обговоримо структуру Нацполіції, порівняємо естонську поліцію і знайдемо нові шляхи вирішення управлінських завдань, думаю, ми теж просунемося вперед. Ми маємо добре попрацювати разом», – зазначив глава Нацполіції України Ігор Клименко.

Варто зауважити, що проєкт фінансується Міністерством закордонних справ Естонії на кошти, виділені для співробітництва у сферах розвитку та надання гуманітарної допомоги та реалізується у продовження співпраці, започаткованої на підставі «Спільної декларації про наміри між Національною поліцією України та Департаментом поліції і прикордонної охорони Естонської Республіки», підписаної сторонами у 2019 році.

Управління комунікації
Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux