Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
В Маріуполі майбутні поліцейські з трьох областей присягнули на вірність українському народу
Опубліковано 21 вересня 2018 року о 18:52

Служити та захищати поклялися сьогодні, у День миру, 70 курсантів Донецького юридичного інституту МВС України з Донецької, Запорізької та Хмельницької областей. Перші погони першокурсникам вручив заступник начальника – начальник кримінальної поліції ГУНП в Донецькій області Артем Кисько. Крім того, в рамках заходу більше 40 школярів вступили у молодіжну громадську організацію «Ліга майбутніх поліцейських».

Урочиста церемонія складання клятви курсанта ДЮІ відбулася під час загальнообласного публічного інструктажу Об’єднаних сил, задіяних на охорону правопорядку.

Хлопців та дівчат, які обрали професію поліцейського, вітали рідні та друзі, представники Національної поліції та Нацгвардії, Держприкордонслужби, місцевої влади, керівництво вишу та старшокурсники.

«Ці погони ви повинні носити з честю та гідністю. Бажаю, щоб ви навчалися, служили та жили таким чином, щоб вам не соромно було дивитися в очі колегам, рідним та нашим громадянам. Слава Україні!», - звернувся до майбутніх поліцейських начальник кримінальної поліції Донеччини Артем Кисько.

Полковник поліції вручив першокурсникам факультету № 2 (право та правоохоронна діяльність) курсантські погони, а також нагородив курсантів ДЮІ, які відзначилися у навчанні.

Під звуки гімну Донецького юридичного інституту новобранці випустили у небо голубів та жовто-блакитні кульки.

За чотири роки вони стануть оперативниками, слідчими, дільничними. Батьки відзначили, що підтримують вибір своїх дітей.

«Ми пишаємося, що наш син обрав ризиковану, але потрібну людям службу», - зазначила Оксана Кіор, мати першокурсника.

Сьогодні поповнилися ряди не тільки ДЮІ, але й «Ліги майбутніх поліцейських» - молодіжної громадської організації, яка об’єднує більше 1500 підлітків по всій Донеччині та є партнером поліції.

43 школяра публічно принесли урочисту обіцянку бути вірними України і допомагати ближньому та отримали посвідчення учасника Ліги. Відтепер вони – помічники поліцейських.

Варто відзначити, що це вже другий набір курсантів Донецького юридичного інституту, які навчаються у Маріуполі. Виш-переселенець продовжує зміцнювати свої позиції, готуючи поліцейських не тільки для Донеччини, але й інших регіонів.

 

 
Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux